Content Browser

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Николай Кирков:

  Дали не си случайно с демо версията - там може и някой материали да липсват. Пробвай да използваш търсачката на Content browser. В коя папка липсват материалите, защото не само в папката Studio има материали?

  Мартин Златков:

  Здрасти и от мен. Аз се сблъсках със същият проблем. Още от първите уроци, които гледах установих, че нещата при мен най-вече с клавишните комбинации и short-cut-и са на обратно, поради разликата във версиите. Аз ползвам R16. Първоначално се чудех, защо при мен не работят клавишните комбинации, но се оказа, че всички, които започват с например alt + ляв бутон на мишката при мен са точно обратното, тоест alt + десен бутон. Основната разлика беше в бутоните. С другите уроци установих, че има и други разлики, но винаги съм се справял. Днес прегледах всяка една папка и не открих доста от файловете, които ни разкриваш във видеото си. Например имах инфографиките, Но в папката packaking нещата стояха по друг начин. Аз не ползвам демо версия, в това съм сигурен.

  Мартин Златков:

  Така се появява при мен галерията packaging: http://prikachi.com/images.php?images/96/8665096b.jpg

  Също така не откривам раздел bath. Раздвоен съм, защото откривам половината от нещата и те са едно към едно, друга част спрямо разликата във версиите отново се справям да открия. Тук единствено се запънах, за това реших да драсна коментарите. ''Ръчкам'' специално това видео повече от час. Какво мога да направя по въпроса относно галериите ? Също така съм на ясно, че и да ги нямам не е болка за умиране, но като тръгна да правя нещо като хората, просто искам да зная че е там, че съм го направил и научил. Това е.

  Николай Кирков:

  Въпрос е коя версия на Cinema 4D имаш освен R16 дали е prime, broadcast, или studio.Studio версията е най-пълна, не би трябвало клавишите да са различни ако всички настройки са си по подразбиране. В prime ще ти липсват неща които ги има в broadcast i studio

  Николай Кирков:

  Виждам че сис със студио, сигурен ли си че при инсталация си дал да ти се инсталира всичко от content browser-a виж дали нямаш ъпдейти в windows меню то

  Мартин Златков:

  Да, прав си. Общо взето мина година от инсталацията на програмата и съм забравил, че съм дал отказ на допълнителната библиотека. Ще я преинсталирам при повече свободно време. Благодаря ти за отговора.

  Milla:

  Защо не виждам моят въпрос, който зададох вчера?

 • Stoyan_djongov:

  Имах подобен проблем преди. Оказа се че не съм позволил на C4D да направи ъпдеит СЛЕД инсталацията, в тези ъпдаитове се съдиржат много от нещата там.

 • Как мога да си изтегля готовите проекти Content Browser-а?

  Емо:

  Използвам версията Cinema 4D R19 for Student и наскоро ми излезе прозорец, в който мога да си изтегля проектите в Content Browser-а. По невнимание го затворих и сега не знам как мога да го отворя отново, за да мога да си ги изтегля. Бихте ли помогнали?

  Petya:

  Здравей, опитай се да го отвориш със Shift+F8, или от Window опцията Content Browser.

  Petya:

  Ако не можеш да намериш прозореца с готовите модули, винаги можеш да си изтеглиш от Интернет, след което да ги драгнеш в C4D. https://www.youtube.com/watch?v=ASziGT2nXZY