3D Софтуери. Откъде да започна?

Независимо към коя индустрия погледнете, малко или много различни 3D софтуери имат отредена роля.

Дали в архитектурата, автомобилостроенето, специалните ефекти, игрите и много други, трудно е да си представим сфера, в която 3D софтуери да нямат важен принос при реализацията на проекти.

Имайки предвид множеството програми и това, което предлагат като функционалност, най-нормалната реакция за тези от вас, които проявяват интерес към 3D сферата е да имате купища въпроси.

С тази статия ще се опитаме да ви помогнем в ориентирането при 3D софтуерите, давайки отговор на най-често задаваните въпроси.

Прочети повече
10 ключови елемента на скандинавския стил

10 ключови елемента на скандинавския стил

„Скандинавският дизайн е нещо повече от тенденция – това е начин на живот!“

Скандинавският стил не е просто мимолетна тенденция. Той се превърна в революционно движение в света на интериорния дизайн, завладявайки ентусиастите и предизвиквайки глобален феномен.

Но кое е това нещо, което отличава този стил и го прави толкова предпочитам през последните години?

Тайната се крие в простия дизайн, който носи усещане за спокойствие, но същевременно комбинира в себе си функционалност и стил.

Скандинавският дизайн също така отразява настоящите тенденции към устойчивост и екологичност.

Произходът на този стил (скандинавските страни Швеция, Норвегия, Дания и Финландия) до голяма степен предопределят характеристиките, които го описват. Именно тях ще разгледаме в настоящата статия.

Прочети повече
Интериорна визуализация в Scandi стил

Нов курс в Аула: Интериорна визуализация в Scandi стил

Интериорният дизайн е изтънчено изкуство с много пластове. То съдържа в себе си умения, които не само изграждат дизайнера като 3D артист, но и като организатор с усещане за йерархия и баланс при визуализацията на реалистични интериорни решения. 

За изграждането на естетически издържани интериори е нужно да комбинирате както артиста в себе си, така и организатора, който обективно може да прецени къде и как да развие една привидно дигитална сцена в красиви и полезни изображения. 

Комбинацията от правилна употребата на законите на дизайна, работа със светлини, материали и камери е решаваща формула, която допринася за постигане на висококачествени интериорни решения.

В сътрудничество с 3DLab.bg създадохме курса “Интериорна визуализация в Scandi стил”, който ще ви преведе през всички дялове на тази материя и ще ви разкрие неговите тънкости.

Нещо повече – в края на обучението ще се сдобиете с финални рендерирани изображения, които можете да представите във вашето портфолио.

Прочети повече
интериорна визуализация представяне

3D Визуализация на интериор. Какво е и как се постига?

Не е тайна, че дигиталните изкуства заемат централно място във всяка индустрия, тъй като с тях можем да постигнем качествени резултати, при това с огромна гъвкавост и ефективност.

3D визуализацията на интериори е добър пример за това. Тя ни предоставя широк набор от възможности за реализиране на дизайни от най-малката до най-голямата подробност. Крайната цел е постигане на реалистичен краен резултат.

Но какво представлява този метод, защо в 3D и как се постига – нека разгледаме по-долу:

Прочети повече
5 съвета за моделиране в 3ds max

5 съвета за моделиране в 3ds Max

Ако тепърва навлизате в света на 3D, то 5-те съвета за моделиране в 3ds Max, които ще разгледаме в настоящата статия, ще ви помогнат да започнете да работите ефективно с програмата още в самото начало.

Вече дискутирахме Какво е 3ds Max и разгледахме 5 съвета за начинаещи с програмата. Ако сте ги пропуснали, то ви препоръчваме да ги прегледате преди да продължите надолу.

В настоящата статия фокусът ще бъде върху самото моделиране и по-конкретно върху 5 неща, които ще оптимизират този творчески процес и ще елиминират нежелани проблеми впоследствие.

Това ще подобри работата ви и ще ви помогне да създавате по-точни и съвършени модели!

Нека започваме 🙂

Прочети повече