Септември не е само за учениците! Стартираме кампанията „Продължавам да уча“

„Посветете се на ученето през целия си живот. Най-ценният актив, който някога ще имате, е вашият ум и това, което влагате в него.“

– Алберт Айнщайн.

Не малко хора отлагат във времето своето развитие. Казват си „нека мине лятото“ или „сега съм прекалено зает с други неща“ и често това се проточва прекалено дълго във времето. А, колкото повече време минава, толкова по-голяма е вероятността да забравим за тези наши амбиции. По този начин пропускаме много възможности и оставаме неудовлетворени от себе си.

Истината е, че подходящият момент никога няма да дойде. Винаги ще се случват неща в живота ни, които да използваме като оправдание за това да отлагаме. И ако не действаме сега, то навярно никога няма да го направим.

Прочети повече

Кой спечели iPad? Финални резултати от лятната кампания

Знаем колко трудно е да се придържаш целогодишно към добрите навици, които ти помагат да постигаш целите си. Затова за поредна година провеждаме кампанията “Спечели лятото!”, чрез която искаме да ви мотивираме да продължите да се развивате през летния период и да не спирате да повишавате уменията си за работа с компютър.

Сигурни сме, че ако отделите време за развитие сега, то ще ви се отплати двойно в натоварените работни месеци, когато ще пестите ценно време с помощта на наученото.

Лятото наистина се оказва идеално време за усъвършенстване:

  • Включиха се общо 625 участници;
  • Заедно, изгледаха и реално завършиха 79 729 урока;
Прочети повече

Aula.bg с нов сайт [очаквайте съвсем скоро]!

С удоволствие и нетърпение искаме да ви споделим, че вече от 1 година екипът ни работи усилено върху изграждането на новия сайт на Аула. Но още по-щастливи сме да ви кажем, че съвсем скоро ще може да видите плодовете на нашите задружни усилия.

Какво ново да очаквате?

Съвременен дизайн:

Новият ни уебсайт ще се отличава със свеж и съвременен дизайн, който не само ще бъде приятен, но и лесен за навигация.

beta.aula.bg начален екран
Прочети повече

Победителят в първата част на кампанията „Спечели лятото“ е…

В началото на юли започна предизвикателството в Аула “Спечели лятото!”, с което искаме да насърчим повече хора да не спират да развиват компютърните си умения през отпускарския сезон. Сигурни сме, че ако отделите време за развитие сега, то ще ви се отплати двойно в натоварените работни месеци, когато ще пестите ценно време с помощта на наученото.

Дори не е необходимо да отделяте часове на ден – само няколко минути са достатъчни, за да поддържате своя навик за учене и същевременно да трупате нови знания и умения!

Затова решихме да повишим мотивацията ви като подарим електронна книга Kindle и таблет iPad, както и няколко едномесечни ПРО абонамента.

Е, лятото наистина се оказва идеално време за усъвършенстване:

  • През юли в кампанията се включиха 410 участници;
  • Заедно, те изгледаха близо 41 456 урока;
  • Това са повече от 290 192 минути, отделени за вашето развитие!

Първата част на „Спечели лятото“ приключи на 01.08 с томболата за Kindle-a. Късметлията, който спечели първата ни голяма награда се казва Таня Цветкова.

Прочети повече
Midjourney AI как да генерираме изображения с AI | aula

Midjourney 101: Как да генерираме изображения с AI

Midjourney е един от най-популярните софтуери, които използват изкуствен интелект за генериране на изображения в момента. Въпреки, че едва скоро ще навърши 1 година от създаването си, програмата отбелязва огромни скокове в развитието си.

В предишната ни статия разгледахме по-подробно какво представлява този инструмент, като сега ще видим неговото приложение с видео демонстрации.

Прочети повече