3ds max

3Ds Max. За какво се използва и как да го научим?

Независимо дали го вярвате или не 3D-то е бъдещето. Всъщност вече толкова 3D технологиите са навлезли в нашия живот, че дори не може да го определим като бъдеще, а като технология, която се е наложила и тепърва ще се развива с още по-големи темпове.

Един от най-популярните софтуери в света за създаване на 3D е 3DS MAX и той толкова се е наложил като име в тези среди, че почти няма компания, в която да не се използва.

В тази статия ще се опитаме да представим какво представлява всъщност програмата 3DS MAX и за какво може да си използва.

Прочети повече

Бъдещето на работата: 5 начина как AI променя пазара на труда

Ще откраднат ли роботите и изкуственият интелект (AI) работата ви? Това е често срещан страх сред много работещи, тъй като изкуственият интелект (AI) продължава да революционизира начина, по който работим. Въпреки че някои работни места може да са изложени на риск от автоматизация, AI също създава нови възможности за работа и подобрява нашите способности за изпълнение на задачи.

AI преобразува пазара на труда по начини, които никога не сме смятали за възможни и е важно да разберем как се отразява на настоящата и бъдещата ни заетост.

В тази публикация в блога ще проучим пет начина, по които AI променя пазара на труда, от увеличена автоматизация до нови възможности за работа. Независимо дали сте служител, търсещ работа или собственик на бизнес, тази статия ще ви предостави представа за бъдещето на работата и как AI я оформя. Така че, нека се потопим и да проучим вълнуващите възможности за бъдещето на работата!

Прочети повече
фотограметрия курс аула.бг

Нов курс в Аула: Фотограметрия (създаване на 3D модел от снимки)

В днешно време една от най-разпространените техники за дигитализиране на хора и обекти в развлекателната индустрия и рекламата е фотограметрията. Тя комбинира в себе си изкуство, наука и технология за получаване на надеждна информация за физическите обекти и околната среда чрез процеси на записване, измерване и интерпретиране на фотографски изображения. Или по-просто казано – фотограметрията е процес, чрез който от 2D изображения (снимки), получаваме 3D модели.

Нашият екип има удоволствието да ви представи курса „Създаване на 3D модели чрез Фотограметрия”, който ще ви покаже тънкостите на процеса от А до Я.

Но нека първо научим малко повече за самата техника „фотограметрия“:

Прочети повече

Какво трябва да знаете за фотограметрията?

Десетилетия наред фотограметрията е играла важна роля в разбирането ни за отдалечени обекти и повърхността на Земята. Това е процес, който използва снимки от различни ъгли, за да създаде 3D модел на обекти и повърхности. Чрез свързване на стотици или хиляди отделни изображения, фотограметрията може да създаде много точни и подробни карти, които показват формата, надморската височина и други важни характеристики на земната повърхност.

Днес почти не съществува сфера, в която фотограметрията да не намира приложение. Но преди да разгледаме някои от тях, нека накратко обясним какво представлява процесът „Фотограметрия“:

Прочети повече

Отдели време за развитие [30-дневно предизвикателство + бонуси]

Често си измисляме оправдания. “Нямам време.” “Няма откъде да уча.”

Можем ли да си позволим лесни оправдания, когато компютърните умения стават неразделна част от всяка професия? Или когато дистанционната работа налага да се справяме сами, без да можем да разчитаме на “колегата, който познава Excel отвътре”?

Тъй като не вярваме в лесните оправдания, искаме да направим следващите 30 дни времето, през което да помогнем на повече хора да развият компютърните си умения.

Нарекохме този период “Време за развитие”.

Целта ни е да ви вдъхновим – като ви покажем, че не е нужно нито много време, нито дълго търсене на подходяща информация, за да развивате своите умения. Достатъчни са 10 минути на ден и правилният съюзник, какъвто може да бъде “Аула”.

Предварителното записване за предизвикателството започва днес – на 06.03.2023г.

В рамките на предизвикателството “Време за развитие”, което продължава 30 дни, получавате:

Прочети повече