КУРС "Cinema 4D Ultimate"

Научи Cinema 4D и работи като най-добрите професионалисти

Вземи този курс
 

Предстаяме на вашето внимание новия курс в АУЛА за създаване на 3D модели и анимации - Cinema 4D

Обучението се провежда благодарение на Николай Кирков, който е истински пристрастен към анимацията и визуалните ефекти. Известен сред колегите си и търсен специалист за постпродукция, благодарение на уменията си да комбинира много различни софтуери – After Effects, Cinema 4D, Premiere Pro,DaVinci Resolve, Realflow, Audition. Това е човекът, който знае и споделя много от функционалностите и тънкостите за работа със софтуера на Maxon за създаване на видео анимации - Cinema 4D.

Обучението е подходящо както за начинаещи, така и за хора, запознати с програмата. Уроците започват с въведение и запознаване с основните инструменти, като постепенно се навлиза към по-задълбочено запознаване с функциите на софтуера.

Ето една малка част от уменията, които ще придобиете в курса Cinema 4D Ultimate:

 • Моделиране чрез различни инструменти и генератори;
 • Анимиране и използване на движещи се обекти;
 • Осветяване и рендеринг на сцени със студийно осветление, интериор и екстериор;
 • Текстуриране и създаване на материали;
 • Визуални ефекти;
 • Симулация на твърди, меки тела, коса и дрехи​.

Само в АУЛА можете да получите качествено и достъпно обучение за работа със Cinema 4D, и то на български език!

Какво е Cinema 4D?

Първоначално е създаден под името FastRay. Днес, две десетилетия по-късно, CINEMA 4D е цялостно и комплексно решение за 3D видео анимация, което ви дава пълна мощност и контрол по време на целия процес на дизайн и създаване.

CINEMA 4D Ви осигурява всичко необходимо, за да създадете висококачествени 3D изображения и анимации. CINEMA 4D е пътят към професионалните резултати в сферата на създаването на филми, телевизията, рекламата, науката, архитектурата и други области.

Предимствата на софтуера са, че е лесен за използване и за научаване, а също така е бърз и високотехнологичен.Скоростта, с която CINEMA 4D може да обработва и да създава анимации, е една от най-силните й страни. Персонализацията също е един от най-силните аспекти на CINEMA 4D - тя ви дава възможност да персонализирате проекта си, в зависимост от това дали работите върху анимация за филм, архитектура, 3D моделиране и т.н.

Ето малка част от филмовите продукции, които са моделирани и рендерирани, благодарание на Cinema 4D:

 1. "Спайдърмен 3" (Spider-Man 3)
 2. "Къща-чудовище" (Monster House);
 3. "Война на световете" (War of the Worlds);
 4. "Хрониките на Нарния" (Chronicles of Narnia);
 5. "Генезис" (Inception);
 6. "Дуум" (Doom);
 7. "Ван Хелсинг" (Van Helsing);
 8. "Полярен експрес" (The Polar Express);
 9. "Крал Артур" (King Arthur);
 10. "Трон: Заветът" (Tron: Legacy);
 11. "Железният човек 3" (Iron Man 3);
 12. "Крадци на ядки" (The Nut Job)
 13. и още много, много други...
Spider-Man 3
Monster House
War of the Worlds
Chronicles of NarniaЗа какво най-често се използва

Какво е Cinema 4D Ultimate?

Обработката на видео анимация е доста обширно понятие, но ето няколко конкретни примера, където обучението по Cinema 4D ще ви свърши работа:

 • За разлика от други курсове, ще разберете не само „как“, но и „защо“, като по този начин ще може да се справите с всеки проблем, пред който се изправите;
 • Ще се научите как да моделирате чрез tool-ове, генератори и техники за моделиране чрез Mograph, които правят Cinema 4D толкова популярна програма;
 • Ще познавате тънкостите и скритите инструменти от интерфейса, които ще ви помогнат да използвате правилния инструмент в правилния момент;
 • Ще се научите как да анимирате чрез ключове (keyframes), F-curves, rigging и системата за бързо анимиране C-motion;
 • Ще научите по какво се различава светлината в реалния свят от тази в Cinema 4D и как да създадете реалистично осветени обекти;
 • Ще научите как да текстурирате моделите си за да създадете изображения, които повече приличат на истинска снимка, отколкото на 3D обекти;
 • Ще разберете как работи най-новия метод за текстуриране в Cinema 4D R16Reflectance, като чрез него ще създавате течности, стъкло, метали и всякакви обекти, които отразяват светлина;

Кои са основните умения, които ще придобиете в този курс?

Целта ни е курсът по Cinema 4D да ви запознае със софтуера и да ви даде готова и тествана система, която следва процесите по финализирането на една видео анимация:
 
 • Ще научите видовете обективи и кога какъв обектив да използвате, как да създавате Depth of field и Motion blur и как да създавате интересни движения на камерата чрез кран и Motion camera.
 • Ще научите всички тънкости на студийното осветление и как сами да си направите всички необходими компоненти за студио, които да използвате за всеки проект, като това ще ви спести часове за настройване на осветление.
 • Ще научите как да осветявате красиво интериорни и екстериорни кадри, полезни за архитектурни визуализации, интериорен дизайн и други.
 • Ще научите всички тънкости на Mograph, за да контролирате лесно мащабни анимации с множество обекти.
 • Ще научите всичко за Dynamics или как да създавате симулации на твърди и меки тела, които ще ви помогнат да създадете анимации, които не бихте могли да анимирате на ръка.
 • Ще научите как да използвате Cloth за анимиране на платове и как да го използвате, за да моделирате лесно различни тъкани.
 • Ще научите как да използвате Hair за създаване на козина, коса, трева и други обекти с множество власинки и как да контролирате движението им.

След месеци работа, сме щастливи да обявим, че създадохме обучение,  благодарение на което ще придобиете тези умения, както и ще научите много тънкости и трикове в онлайн курса на АУЛА. Част от рендерите, които се разглеждат в курса:

Защо сега е точният момент за курс?

3D категорично е бъдещето и все още много хора се "мотаят" и не го изучават. Това може да ви даде сериозно конкурентно предимство.

Независимо дали сега започвате с хоби проекти, работите професионално с клиенти и проектите ви трябва да имат по-добър външен вид или трябва да впечатлите вашия работодател, Cinema 4D е софтуерът, с който може да направите това.

На пазара остават само най-добрите, най-бързите и най-гъвкавите. И в днешно време е ясно за всички.

Няма как да си от най-добрите, когато не владееш видео. И няма никакво време за отлагане. Не се очаква в скоро време клиентите да започнат да търсят по-тежко и по-грозно видео.

Начин на провеждане на обучението:

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме досега, бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове.

Получихме дори много писма от обучаващи се в Аула, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба, докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това, във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задaде вместо теб. Това, обаче, е доста времеангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5 минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има осем модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото, най-често има файлове с упражнения или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Кои са предимствата на онлайн обученията в АУЛА?

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение по софтуер в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, в извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате даден модул, може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите показаното в курса, можете да си прегледате видео уроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след, например, два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е, на практика, невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната, или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва, от една страна, прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна, прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.
 • Не просто видео уроци, а система за обучение с упражнения и Аула МиниПроекти®. Ние в Аула сме разработили иновативна структура на курсовете, която включва не само добре систематизирани видео уроци, но и практически упражнения, тестове и МиниПроекти, които увеличават ефекта от обучението и удвояват количеството запомнен материал.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там, където има разлики във версиите, ще обясняваме това. 

Мнения за начина на провеждане на онлайн курсове в АУЛА:

"Здравейте! Онлайн обучението е страхотно, толкова е удобно,че нямам думи! Аз съм начинаеща и съм впечетлена от достъпния начин, по който представяте нещата!" 
Ваня Г.
"За мен лично онлайн обучението и още повече на български език е много удобно. Научих нови неща и трикове. Качеството на уроците е отлично."
Дончо Д.
"Поздравления за това което правите! Просто нямате слабо място. Онлайн формата на курса е изключително удобна, дава ти възможност да повтаряш нещата отново и отново по всяко време."
Лазар Д.

Програма на курса по Cinema 4D:

Курсът включва над 100 теми, разделени в 12 модула, като това включва и бонус модула. Курсът се нарича "Ultimate", защото е удължен и обхваща всички аспекти на софтуера и работата с него.

Ето списък на темите:

5
СЕДМИЦА

Реалистични изображения - Текстуриране

6
СЕДМИЦА

Реалистични изображения - Камера

12
СЕДМИЦА

Бонус модул - Полезни инструменти, генератори и трикове в Cinema 4D

Мнения от потребители на АУЛА:

Ето само няколко мнения, които получихме от нашите потребители за курсовете в Аула. При запитване, можем да ви изпратим PDF с над 800 подобни мнения.

"Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! "
Любомир Ж.
"Благодаря на всички професионалисти в Аула, които отделят от безценното си време за да утолят жаждата ни за знания."
Илияна 
"Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!"
Иван И.
"Благодаря ви за възможността бързо и лесно да усвоя материя, която винаги съм считала за изключително трудна! Уроците са поднесени по интересен и  достъпен за разбиране начин."
Петя С.
"Не можеш ли да обясниш нещо на баба си, значи не си го разбрал добре" ... Всяка баба би Ви разбрала! Браво!"
Борислав П.

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. Повтаряме това, понеже продължителността му е дълга.

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограниченият хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения, специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички, преминали курсовете, са такива). Затова правим обучението онлайн - може да се гледат уроците, когато имате свободно време и откъдето пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно, ако нещо изникне, даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест, това което трябва, за да се включиш, е компютър с Интернет достъп. Точно на хора, които не са в София, изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже така си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курсът за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с Cinema 4D. След това постепенно се навлиза в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи Cinema 4D, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с Cinema 4D, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно, както и да добавят няколко нови трика към работата си.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по Cinema 4D Ultimate се издава само Аула удостоверение!
Въпрос: Каква версия на софтуера ми трябва?
Отговор: Курсът се провежда на Maxon Cinema 4D Release 16. Ако не разполагате с версия R16, може да свалите безплатно демо версия от сайта на Maxon (в курса даваме линковете за сваляне)
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курсът?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновено имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката досега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Удостоверение за завършен курс!

За обучението по Cinema 4D Ultimate от ЦПО "Аула" се издава само Аула удостоверение на български и на английски език. За целта е необходимо да се премине успешно кратък тест след като всички уроци бъдат изгледани!
Удостоверението е в PDF формат, удобен за сваляне, принтиране или изпращане при кандидатстване за работа. 

Бонус 1: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

Бонус 2 при записване: "Полезни инструменти, генератори и трикове в Cinema 4D"

premiere

  В този  допълнителен  модул ще бъде  разгледано подробно: 

►Бързо създаване на продуктови опаковки с Illustrator и Fold my design в Cinema 4d R16.

►Бързо архитектурно визуализиране с House builder в Cinema 4D R16.

Тактики за моделиране чрез деформъри, Mograph и Dynamics.

►Работа с After Effects и Cinema 4D – плъг-инът Cinewere.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане.

Каква е инвестицията за курса?

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които, както е известно, са от порядъка 400 лв. за ниво или обща стойност на курса над 800 лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо да определяме цена от 800 лв., която би била напълно оправдана за такъв 12-седмичен курс, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу, ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

"Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам."
Цанко Д.

Научете Cinema 4D или ще ви върнем таксата!

Ние, от учебен център АУЛА, имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качество на обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

Затова ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за обучението на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата описани по-горе, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Записване за курса Cinema 4D Ultimate:

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 12 седмици подробен онлайн курс „Cinema 4D Ultimate”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получава се достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение - на английски и на български език;
 • 100% Гаранция за връщане на парите дори само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: 220 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 2: Допълнителен модул "Полезни инструменти, генератори и трикове в Cinema 4D"

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Николай Кирков

Той е започнал кариера си във визуалните изкуства и цветовете. Иновативен и винаги използващ най-новите технологии, той продължава своето развитие с 3Д анимацията. Основател е на Enter Studio.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.