КУРС "Бързо 3D Моделиране с 3ds Max и
Реалистично Рендериране с Mental Ray"

Систематизирай знанията си и бъде незаменим професионалист с 3ds Max

Вземи този курс
 

Защо беше създаден този курс?

След като създадохме нашите AutoCAD курсове и те добиха голяма популярност, множество от нашите потребители се свързаха с нас и продължително настояваха да организираме и курс по 3ds Max.

Ние не създаваме курс просто така, а целта ни е да решим реални, практически проблеми.

За това направихме анкета, в която над 620 души предварително изявиха желание за участие в курса и ни показаха практическите проблеми, които имат и биха искали да решат.

Това ни даде възможност не само да направим програма за курса, която стъпка по стъпка стъпка да запознава с програмата и да показва тънкостите с нея.

Това ни даде възможност да внедрим в програмата на курса решенията на най-често срещаните проблеми.

Така създадохме уникален по рода си курс, който решава реални проблеми от практиката.

Ето кои бяха вашите изисквания за курса, които станаха наши цели при създаване на обучението

Това са някои от вашите изисквания, които ни изпратихте към курса:

 • "Да мога без проблемно да използвам програмата и да съм удовлетворена от постигнатите резултати"
 • "Да направя визуализация, която изглежда красива"
 • "Да мога да реализирам проектите си с по- добра визия и осветление от колкото на AutoCAD"
 • "Да мога бързо да моделирам и подреждам основни 3D форми, да мога да ги аранажирам, да правя сечения, оцветявам и осветявам реалистично повърхности и т.н."
 • "Да мога да моделирам и да изкарвам прилични картинки."
 • а правя хубави текстури, предпочитам курса да е online" 
 • "Перфектно изграждане на интериор и добри умения по моделиране на други обекти - 3D персонажи."
 • "Да успея да получа знания, за да мога да си правя визуализациите на сгради на тази програма"
 • "Основно моделиране с материали, прозрачности, отблясъци, размерност, сенки - осветление."
 • "Бързо и лесно визуализиране на сцени, без да се налага да се губи време за дублирането им при оформяне на работните докумети за изработване на изделията в друга среда (примерно AutoCad)"
 • "Да мога да използвам необходимите инструменти и да са ми показани някои тънкости, някои "чалъми" за по-добри и в същото време бързи резултати."
 • "Ако мога да визуализирам интериори, при това сравнително бързо"
 • "Да се науча да правя реалистични интериорни и екстериорни визуализации с високо качество"
 • "Да мога свободно да моделирам с макс"
 • "Да мога да създавам професионални визуализации"
 • "Спокойно владеене на основните команди. Съкращаване на времето за работа."
 • "Да правя по-атрактивни за клиентите интериорни и екстериорни визуализации."
 • "Бързо и лесно създаване на 3D среда/пространство с обекти"
 • "Да мога да реализирам готов продукт с ресурсите на програмата"

След месеци работа, сме щастливи да обявим, че вградихме отговорите на тези въпроси в програмата на курса и може да придобиете тези умения в онлайн курса на Аула.

Получихме обаче и няколко по-общи въпроса, които бихме искали да отговорим

 
Как се създават реалистични рендери?
Има пет основни стъпки. Първата стъпка е детайлно моделиране в 3D. Втората стъпка е избор на подходящи материали и настройването им. Третата стъпка е реалистично осветление и неговото позициониране. Четвъртата стъпка са тънкости при настройка на рендера. Последната пета стъпка е пост-продукция. Всички тези стъпки са заложени в програмата на курса и ще бъдат детайлно разяснени.
Какви са предимствата на 3ds Max пред други подобни програми?
Това е обширен въпрос.Ние не продаваме софтуер и не се опитваме да го рекламираме. Все пак ще кажем, че 3ds Max е популярен не само по цял свят, но и най-широко използваният софтуер за рендериране в България. Това не е случайно и дава няколко предимства, като например има повече ресурси, обучения и повече хора, към които да се обърнем, когато имаме въпроси.3дс Макс е с по-лесен интерфейс и общото мнение е, че по-лесно се научава. Съответно се препоръчва 3дс Макс, ако започвате сега с 3Д. От друга страна за по-напредналите потребители 3ds Max има повече разширения, което дава множество допълнителни възможности към програмата. Принципите за 3Д моделиране и рендериране ще са ви полезни при всички положения. В крайна сметка, ако се интересувате от 3Д и научите 3дс Макс няма как да сгрешите. 
Трябва ли да мога да рисувам, за да работя в 3Д?
По принцип ако можем да рисуваме това може да се окаже малко предимство в 3Д, но със сигурност ви казваме, че това не е задължително. Умението за рисуване дава чувство за пропорция, което всеки от нас или има или може да изгради при работата с програмата.
Струва ли си да уча 3ds Мах, ако мога да чертая триизмерно с AutoCAD?
Ако искате да имате повече възможности за по-реалистични рендери, отговорът е "ДА". Всъщност в 3ds Max ще можете да импортирате 3Д обекти, които вече сте създали в AutoCAD, но вече с разширени възможности за реднериране и по-реалистични визуализации. Всъщност комбинацията между AutoCAD <-> 3ds Max е популярна и много широко използвана. AutoCAD се използва за точната документация, докато 3ds Max за по-впечатляваща визуализация на проекта.
Мога ли да си спестя "двойна работа" по моделирането, ако вече имам 3Д модел от друга програма?
Ако вече имате 3д модел от друга програма безпроблемно може да се импортира в 3ds Max за да получите рендер и не е необходимо да го правите на ново.
Каква компютърна конфигурация ми е необходима за програмата?
Можем спокойно да кажем, че няма "прекалено бърз" компютър за 3ds Max. Въпреки това, ако притежавате компютър от преди няколко години, който е с двуядрен процесор и 3-4GB, то тази конфигурация ще ви е достатъчна за нормална работа с програмата.
Въпрос: Аз отивам в отпуска/командировка, но искам да се запиша. Ще има ли проблем с достъпа?
Отговор: Точно с тази цел, вместо да правим само два месеца достъп до курса, той е направен 2 + 4 месеца (тоест цели 6 месеца). Нямате задължителни дати или часове на влизане. Може да се запишете сега и да влизате, когато ви е удобно в рамките на тези 6 месеца.

Защо сега е точният момент за курс?

3D категорично е бъдещето и все още много хора се "мотаят" и не го изучават. Това може да ви даде сериозно конкурентно предимство. 

Независимо дали работите с крайни клиенти и проектите ви трябва да имат по-добър външен вид или трябва да впечатлите вашия работодател, 3ds Max е софтуерът, с който може да направите това.

 На пазара остават само най-добрите, най-бързите и най-гъвкавите. И в днешно време е ясно за всички.

Няма как да си от най-добрите, когато не владееш 3D. И няма никакво време за отлагане. Не се очаква в скоро време клиентите да започнат да търсят по-бавни услуги и по-грозно изглеждащи проекти.

Начин на провеждане на обучението

Не смятаме да променяме това, което работи. Курсовете, които проведохме до сега бяха онлайн и както може да се види от мненията, тази форма на обучение е много по-удобна от класическите курсове. Получихме дори много писма, в които ни писаха, че едва ли някога ще посетят курсове от "стария тип".

Регистрацията за курса е отворена сега, но може да бъде спряна всеки момент. Преподавателите в АУЛА са практици, които си изкарват хляба докато работят и времето им е ангажирано с това. Изисква се доста добра организация и планиране, за да може преподавателят да отдели време за обучението и да е на разположение за отговаряне на въпросите от курсистите, както е организирано за това издание на курса.

Ще можем да приемем само ограничен брой хора, защото преподавателят иска да отделя достатъчно време на въпросите и отговорите, така че обучението да е максимално полезно за всеки. Към момента, в който пишем това във форума на АУЛА има над 4,000 допълнителни въпроси и отговори. Оказа се доста полезно хората да задават въпроси, но още по-удобно е да гледаш отговорите на чужди въпроси, които някой друг се е сетил да задеде вместо теб. Това обаче е доста време ангажиращо, дори да се приеме, че са необходими само 5минути за отговор на един въпрос.

Курсът се провежда като модерно онлайн обучение. Ще получите парола за онлайн платформата за обучение aula.bg. Ако вече сте ползвали aula.bg и имате парола, новият курс ще се появи на началната ви страница. Ще има девет модула, които ще се учат по един модул на седмица, съответно продължителността е 8 седмици или два месеца. Всеки модул съдържа множество видео уроци, като в зависимост от урока под видеото може да има MAX, DWG, PDF или друг файл за сваляне. Издава се и удостоверение за завършен курс. Под всяко видео ще има секция за въпроси и отговори, чрез които ще разширяваме темата. Там може да се задават въпроси и да се гледат отговори на въпроси, които другите са се сетили да зададат.

Онлайн обучението е категорично най-ефективният метод за обучение в днешно време и сме го избрали поради множеството предимства като:

 • Не сте фиксирани във времето. Може да изкарате курса в работно време, извънработно време, вечер, уикенда - когато ви е удобно.
 • Не сте фиксирани като местоположение. Това е голямо предимство за по-заетите хора, както и тези извън големите градове, в които има курсове, защото избягват всичките допълнителни разходи по нощувки и пътуване.
 • Възможност за многократно "връщане" и повтаряне на видео уроците. Ако сте посещавали курс по каквото и да е било, няма начин да не ви се е случвало преподавателят да каже нещо бързо, вие да го изпуснете и след това да загубите нишката със следващото, което се преподава. Тук липсва този проблем.
 • Може да повтаряте уроците, когато срещнете реален проблем в практиката. Например: точно като взимате модула за автоматични разрези може това да не ви е на дневен ред, но следващият път като правите проект (дори след 2-3 месеца) и искате да направите автоматични разрези, можете да си прегледате видеоуроците на тази тема, за да си ги припомните набързо.
 • Получавате отговори от лектора. Парадоксално е, че някои хора се притесняват, че при онлайн обучение имат по-малък контакт с лектора и не могат да задават въпроси. Реално е точно обратното. Онлайн формата е много по-удобна точно за въпроси и отговори. За разлика от класическите курсове, тук може да задавате въпроси по всяко време - по време на гледане на уроците, след изглеждането им, по време на повторение след например два месеца или при срещане на проблем в практиката. Такова ниво на комуникация е на практика невъзможно при остарелите курсове в зала.
 • Работите в група, но сами определяте вашето темпо. Вие сами определяте дали да минете през уроците по-бързо, ако материята в даден урок ви е позната или пък да повторите урок, за да затвърдите знанията си. Дори и най-добрият преподавател на света е принуден да прави компромисно "средно темпо" при класическите курсове. То се оказва от една страна прекалено бавно за по-бързите и загубват интерес, от друга страна прекалено бързо за по-бавните, които загубват нишката още в началото. Изследвания са доказали, че това е критичен проблем в образованието, който при онлайн обучението просто липсва, защото вие сами определяте темпото, но все пак сте в група, с която можете да комуникирате и обменяте опит.

За този курс не е необходимо да имате последната версия на софтуера. Основните принципи работят на всички версии. Естествено в по-новите версии има повече инструменти и там където има разлики във версиите аз ще обясняваме това. Препоръчително е обаче да имате поне версия 2011.

Програма на курса

Курсът включва близо 90 теми, разделени в 11 модула, които се взимат в 11 седмици. Ето списък на темите:

2
СЕДМИЦА

Техники при работа със стандартни геометрични обекти

04:34
32
Populate
4
СЕДМИЦА

Бързо създаване на сложни форми чрез модификатори

Кога е записването и защо местата са ограничени?

Получихме доста въпроси как ще става подбора за курса. Нещата са съвсем прости. Има определена бройка и регистрацията ще бъде по реда на записванията.

Запазвамe си правото да "затворим регистрацията" преди този срок, ако се достигне до максималната бройка за курса. 

Самият курс ще започне веднага след като системата ни отчете Вашето плащане. Тогава се получава достъп към самото обучение. Уроците могат да се гледат 6 месеца. 

Както сме описали по-горе, стремим се да отговаряме на всички въпроси и да помагаме на всички в курса, но това изисква доста време. Поради това сме ограничили бройката на участниците. Втората причина е ограничения хардуерен ресурс, за да могат всички да гледат видео уроците гладко и без накъсвания.

Често задавани въпроси 

Има въпроси, които получаваме доста често и поради тази причина бихме искали да ги адресираме.

Въпрос: Курсът изглежда чудесно, но съм много зает в момента. Колко време ще ми отнема?
Отговор: Човек винаги е зает. Ако чакаме да се освободим, за да имаме време да инвестираме в нашите умения, то това едва ли някога ще се случи. Но! Имаме добра новина. АУЛА е платформа за обучения специално проектирана за заети и работещи хора (почти всички преминали курсовете са такива). За това правим обучението онлайн - може да се гледат уроците когато имате свободно време и от където пожелаете - вкъщи, работата, на път. Отделно ако нещо изникне даваме 6 месеца за гледане на уроците. Дори при темпо от по 2-3 часа седмично, ще можете комфортно да научите всичко от курса.
Въпрос: Аз не съм в София, има ли начин да взема курса?
Отговор: Курсът се провежда онлайн, тоест това което трябва, за да се включиш е компютър с Интернет достъп. Точно хора, които не са в София изключително много им допаднаха предишните курсове, понеже си спестяват разходите по път и престой в друг град, които биха имали при класически курс.
Въпрос: Подходящ ли е курса за начинаещи? 
Отговор: Курсът започва от самото начало и не изисква предишен опит с 3ds Max. След това постепенно навлизаме в тънкости и трикове. Това би било летящ старт за всеки, който иска да научи 3ds Max, но и добър преговор и научаване на някои тънкости за тези, които вече работят с 3ds Max, но са самоуки. Напредналите ще могат да запълнят и някои "дупки" в своите знания, които им пречат да работят ефективно.
Въпрос: Издава ли се сертификат за курса?
Отговор: Да, за обучението по 3ds Max се издава както Аула, така и МОН удостоверение.
Въпрос: Ще мога ли да гледам уроците след като свърши курса?
Отговор: Курсът е два месеца, след което има допълнителни 4 месеца време за допълнителни преглеждания на уроците колкото пъти е необходимо, както и задаване на въпроси. Това не се предлага от никой друг курс, където обикновенно имаш един шанс да видиш урока. В "стария" тип обучения няма възможност да накараш преподавателя да ти изнесе урока 2-3 пъти, докато го разбереш, камо ли 4 месеца по-късно да зададеш въпрос. Практиката до сега показва, че 6 месеца са абсолютно достатъчни, но въпреки това ще има и варианти за удължаване на този срок.

Ето Kакво Ще Научите в 3ds Max Курса

 • Ще можете свободно да моделирате в 3D сложни сцени;
 • Ще знаете тънкостите при избор и настройка на материалите;
 • Ще можете да задавате реалистично осветление на вашите обекти и подходящо положение на камерите;
 • Ще знаете не само основите, но и триковете при настройка на рендерирането, за да се получат реалистични финални визуализации;
 • Ще научите основите на пост продукцията на вече готови рендери;

(Бонус Модул) Новите инструменти от практиката в 3DS Max 2015

 • Обновления (Updates / ServicePacks)
 • Системни изисквания и Demo версия
 • Инструмент за лесно и бързо подравняване на обекти
 • Подобрение на работният процес с готови, анимирани персонажи 
 • и още много други...

 

 

(Бонус Модул) Новите инструменти от практиката в 3DS Max 2016

 • Персонализиране на стартиращите сцени (Custom Templates)
 • Нов визуален език за програмиране с нодове – MCG
 • Реална физическа камера
 • Готови за използване инструменти от MCG
 • и още много други...

 

 

(Бонус Модул) Новите инструменти от практиката в 3DS Max 2017

 • Creative Market
 • Новости в булевите операции (Booleans)
 • Допълнения към модификатора Bevel Profile
 • Нови инструменти за работа с текст - TextPlus
 • Нови карти в материалите - TextMap
 • Векторни форми, използвани като текстури - ShapeMap
 • Физически материали 
 • ART рендер енджин / ART Physical Sun and Sky

 

Удостоверение за завършен курс

За всяко едно обучение от учебен център "Аула" може да се заяви издаването на Аула удостоверение за преминат курс. За целта е необходимо да се премине кратък тест.

“Аула” е лицензиран учебен център от Министерството на образованието и науката. В допълнение към основното Аула удостоверение, за повечето курсове е възможно да се заяви удостоверение по част от професия Оператор на компютър или Компютърен график.

За МОН удостоверенията процедурата е регулирана, а обучението и изпитите са в предварително обявени срокове. Повече информация има тук.

След успешно завършване в МОН режим към двете удостоверения се издава и Europass приложение към тях.

 

Документите са разпознаваеми в България и валидни в Европейския съюз.

Може да се свалят директно от профила Ви в "Аула" в PDF формат. 

Бонус 1 при записване за курса: Сертификат за завършен курс на английски език

В допълнение към основното Аула удостоверение на български език, издаваме и копие на английски език.

Удостоверенията на английски език изискват допълнителна проверка, обработка и поради това се заплащат допълнително. Но само при регистрация сега ще го получите без допълнително заплащане.

Удостоверението може да се свали директно от Аула в PDF формат.

Стойност: 37лв - вие получавате без допълнително заплащане

Бонус 2: Работни файлове за сваляне

Получавате всички работни файлове към уроците напълно безплатно!

Така ще можете да се упражнявате още докато гледате урока. Получавате ценни практически знания и умения неусетно!

С помощта на работните файлове ще успеете да се "докоснете" до показаното в курса в дълбочина.

100% Гаранция за връщане на парите

Ние от учебен център АУЛА имаме за цел да предоставим на всеки учащ се реални умения.

Знаем, че има много курсове, които предлагат ниско качество на обучение от съмнителни преподаватели без практически опит.

За това ние правим нещо, което никой друг учебен център в България не прави. Ще върнем парите за курса на всеки, който прецени, че курсът не е оправдал очакванията му в рамките на 30 дена след заплащане на таксата.

Ние искаме нещата да са съвсем прости: ако не научите нещата от по-горния списък, а и още много допълнителни, то ние ще ви върнем таксата за курса.

Каква е инвестицията за курса?

Обемът на преподаваните материали е равностоен на две нива, които както е известно са от порядъка 400лв за ниво или обща стойност на курса над 800лв.

Но само сега можете да вземете курса при много по-изгодни условия.

Вместо такси от порядъка на 800 лв., което е напълно оправдано за такъв обемен курс от 11 седмици, ние в момента предлагаме записване за курса за две вноски по 150 лв. (общо 300 лв.) или една вноска от 249 лв.

Тези цени са валидни само в момента и подлежат на промяна за бъдещите издания на курса.

Има 4 удобни начина за плащане:

 • Чрез дебитна или кредитна карта (веднага получавате парола);
 • В най-близкия банков клон или чрез интернет банкиране;
 • На една от над 2,000 каси на ИзиПей;
 • Чрез системата ePay;

След регистрация чрез синята форма по-долу ще можете да изберете метод на плащане и ще получите инструкции за плащане.

Записване за курса 3Ds Max:

Ето още веднъж основните параметри за курса:

 • 8 седмици подробен онлайн курс „3ds Max”;
 • 4 допълнителни месеца за преговор на уроците и задаване на въпроси (общо 6 месеца);
 • Получавате достъп до първите уроци веднага след като системата ни отчете Вашето плащане;
 • Получава се удостоверение за завършено обучение;
 • 100% Гаранция за връщане на парите дори само с уведомление по имейл;
 • Бонус 1: Сертификат на английски език и EuroPass приложение;
 • Бонус 2: 128 работни файла за сваляне и за упражнение по време на обучението;
 • Бонус 3: Модул "Новите инструменти от практиката в 3DS Max 2015, 2016, 2017";

Важно! Регистрацията за курса е отворена в момента, но си запазваме правото да я спрем скоро.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу.

За да се регистрирате, изберете една от трите опции по-долу:
Единичен
курс
 
 • 1 обучение
 • 6 месеца
  достъп
 • 1 включено
  удостоверение
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
Абонамент
1 година
 • 45+ основни курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови основни курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА
Аула
PRO Абонамент
1 година
 • 45 основни + 15 PRO курса в Аула
 • 12 месеца
  достъп
 • 2 включени удостоверения
 • всички нови курсове
ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧА

В случай, че не виждате трите опции или синята форма след избор на опция, моля опитайте с друга програма за отваряне на Интернет страници като Google Chrome или се регистрирайте по телефона на 02/987-81-76.
С натискане на бутона "Регистрирай ме за курса" Вие се съгласявате с общите условия на Аула.

Център за обучения АУЛА

Център за професионално обучение "АУЛА" е лицензиран център за обучение с лиценз No2013121049, издаден от Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България, съгласно Закона за професионалното образование и обучение.

Фирмени обучения

За екипи над 5 човека предлагаме специализирани обучения за повишаване на компютърните умения на целия екип. За информация, свържете се с нас на тел:
+359 884 90 60 67

Експертът

Ивайло Искренов има дългогодишен опит с програмата 3ds Max в практиката, като през последните години преподава своите познания.

Контакти

В случай на въпроси или проблеми с регистрацията, моля свържете се с нас на:

 • тел. 02/987-81-76 (в работни дни от 9-18ч)
 • email maria@aula.bg
 • чрез форма за контакт
 • адрес: гр. София 1000, ул. Граф Игнатиев 7, вх.Б, ет.2, за Учебен Център "АУЛА".
 • skype:Aula.bg

100% Гаранция за връщане на парите

Всички курсове предлагани от aula.bg идват със 100% гаранция за връщане на парите.

Нашата мисия е да открием преподаватели - практици, които да предоставят само курсове, които водят до реални умения и резултати.

За това даваме за всеки един курс 100% гаранция за връщане на парите в рамките на 30 дни.

Ако по каквато и да е било причина решите, че курсът не оправдава вашите очаквания, просто ни напишете един имейл и ще ви върнем парите до последната стотинка без да задаваме въпроси.

За нас от aula.bg това е нещо, което всеки курс трябва да предлага, защото в крайна сметка ако на вас не ви свърши работа, не трябва да плащате нищо.

Аз работя с продукти на Autodesk от доста години и естествено съм самоук. Независимо от дългогодишният си опит смятам всеки урок за полезен за мен, рядко има урок в които да не науча нещо ново. Моите знания се подреждат и често си казвам, защо не съм открил това и аз!
Иван И.

Много ,много благодаря за курса :))). Всеки урок от твоя сайт е безценен за мен. Най-добрите курсове! Гледам и се уча със страшен кеф! 

Любомир Ж.

Цената, която съм заплатил за всички Ваши курсове, по които се обучавам в Аула, е несравнимо по-малка от това, което получавам.

Цанко Д.
');


© 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.