Прозрачност на обекти/слоеве - Transparency

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Защо не се щтрихова?

  Ивайло Иванов:

  Защо когато оградя с полилиния, примерно, или с правоъгълник (REC) дадена площ (стая, примерно), после не се щтрихова цялата оградена площ, а само частично (стрелка 1)? Други части вътре в полилинията или в правоъгълника остават нещриховани (стрелки 2, 3...). Щтрихова се изцяло вътре в полилинията или в правоъгълника само и единствено само, ако избера стена (жълтата), задам Select similar за избиране и на другите стени, после с Isolate ги изолирам само тях и тогава всичко вътре в полилинията или в правоъгълника се щтрихова, което се вижда после след задаване на End isolation. Защо да правя тези допълнителни операции, а не се щтрихова всичко вътре в полилинията или в правоъгълника така направо както е показано в клипа от урока? Не ми излиза, че имам незатворено boundary, примерно, или някакво друго предупреждение. Благодаря.

  Fghj:

  Отиди в настройките за щтриховане и избери  Select Boundary objects , и след това избери границата на обекта който искаш да щтриховаш 

  Ивайло Иванов:

  Ами да, вярно, разбира се! Но, като не се сеща човек - мъчи се... Благодаря много!

 • Защо щриховката ми изглежда различна?

  Алекс:

  Защо при мен SOLID Hatch сTransparancy 85% излиза на малки точки, а не като на клипа, Аутокад 2014

  Алекс:

  независимо от процента, на Layout също изглежда зле

  Краси Кръстев:

  Здравей, като за начало провери като за начало дали си щриховката е Solid, като цъкнеш на нея виж в контекстуланото меню Hatch - снимка 1.


  Има вариант да е от Hardware Accelеration опцията , т.е тя да е включена и видео картата да пести ресурс и когато имаш плътен Hatch той да се показва на точки.
  Алекс:

  В менюто е Solid...Сигурно е Hardware Accelеration-това значи ли, че така ще се разпечата или само така се вижда на моя монитор,.... и да всеки път като стартирам Аутокад 2014 пълна версия е , ми излиза този прозорец и аз го затварям. 

  Краси Кръстев:

  Хм , при разпечатване не би трябвало да излиза така ако е дадена отметка plot with transparency, както е позано във видео урока.

  Алекс:

  ще проверя,но то зависи и от принтера, в моя случай

  Daniel Donchev:

  Здравейте, искам да попитам, защо при мен след като му задам съответна стойност на прозрачност на екрана ми нищо не се променя стои си плътно полето, същото е и като съм в LAYOUT, а като го плотна в PDF си излиза така както трябва да е прозрачно .... Благодаря предварително !!!

  Краси Кръстев:

  Здравей, @инж. Daniel Donchev.

  Какъв процент на прозрачност задаваш ?

  Ако процента е твърде малък наистина не си личи transperancy - то. Наскоро пускахме в офиса едни линии с прозрачност, оказа се че има забележим ефект след стойности - 80 90.

  За да се плотира виж дали имаш отметка на plot with transparency ( снимка 1 позиция 1 )

  Снимка_1

  За да виждаш разлика в прозрачността в моделното пространство и в Layout - ите провери дали е включен бутона за визуализиране на прозрачност ( снимка 2 позиция 1 )

  Снимка_2

  Daniel Donchev:

  Благодаря много за изчерпателния отговор инж.Кръстев, но открих проблема, той се състоеше в това, че наистина не бях включил визуализирането на прозрачността, Благодаря още веднъж !

  Краси Кръстев:

  Да обикновенно нещо малко се пропуска и съответно се чудиш защо не се получава :)

 • Краси Кръстев:

  Здравейте, инж. Penka Dimitrova.

  Първото ми предположение е че не сте дали отметка на Plot with plot styles ( снимка 1 позиция 1 ).Ако не сте сложете и след това приложете направените промени с Apply ( снимка 1 позиция 2 )

  Снимка_1

  Второто ми предположение е че сте използвали RGB цветови модел за цвят за елементите на вашия чертеж. Селектирайте даден обект ( снимка 2 позиция 1 ) и вижте дали се изписва като цвят или с RGB код ( снимка 2 позиция 2 ).

  Снимка_2

  Ако сте използвали RGB цветови модел за оцветяване на даден елемент от вашия чертеж, то следва елемента да се принтира винаги с зададения цвят незавсимо от настройката за стил на плотирането.