Създаване на .pdf файлове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да намаля дебелината на линиите в Layout?

  :

  Здравейте, как да намаля дебелината на линиите в Layout тук не откривам бутон LWT и лейаута линиите ми изглеждат дебели в моделното не са така от къде може да го коригирам? Благодаря

  Краси Кръстев:

  Здравей, LWT / или иконката след 2015 версия насам ( снимка 1 позиция 1 )

  Снимка_1

  я има на в моделното и в хартиеното пространство.

  Да не би да имаш предвид когато избереш Print Preview?

  Възможни са доста причини за да виждаш по - дебели линии в Print Preview поради настройки в .ctb файл. В .ctb файла най - накратко може да промениш дебелината на линии спрямо това с каквъ цвят са изчертани.

  Обектите изчертани ли са с дебелина на линия или не?

  Ако не искаш да прилагаш дебелини на линиите, може да махнеш отметката ( снимка 2 позици 1 ) Plot object to lineweights

  Снимка_2

  Освен това когато чисто визуално на бял фон линиите изгледжда определно, доста по - различно спрямо на черен.

  Ако може още малко разяснение и поне една две снинки на това какво точно виждаш в моделното и в хартиеното пространство, за да може да се даде по - конкретен отговор тук във форума.

  :

  Благодаря много за разяснението! Тази иконка не я знаех как е в 2016. Да в принт привю ми ставаха линиите по дебели от нормалното като визуализация при изпринтване всичко е наред. Тъй като чертая с линии с различна дебелина и като погледна в лейаута при 2016 ми стават много по дебели отколкото същия чертеж в 2012 версия, търсих да махна някоя отметка която по подразбиране е сложена и затова питам. Благодаря ще го изпробвам и втория метод!

  :

  Здрасти, пробвах го привтория пример се получава следното, да линиите стават тънки в зависимост от дебелината която е задена, но и при плотирането също са много тънки което е вариянт евентоално за пестене на мастило който го прави за плот на чернова или котролно принване за работен чертеж.

  Краси Кръстев:

  Да, така е ако искаш чертеж който да е за чернова ( работно копие ), съответно го пускаш черно бял и без дебелини на линиите, за да пестиш.