AutoCAD на български език

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Константин Александров Тънов:

  Ето как оправих гугъл хрома при липсващите плъгини

  https://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&p=3206731

  1. In the URL bar, type chrome://plugins/ and then press enter.
  2. In the upper right hand corner, select the Details button.
  3. locate the plugin with the following title Flash (2 files)
  4. In this plugin, there should be two shockwave flash entries. the difference between the two is the directory location. On win 7 system, they are as follows: C:\Users\Joseph\AppData\Local\Google\Chrome\Application\16.0.912.63\gcswf32.dll C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\NPSWF32.dll
  5. disable the shockwave file that is located in the AppData directory.
  6. Reload the browser which has the flash player. It should be working now.
  Иван Цукев:

  @Константин

  Чудесно, надявам се сега да може да използваш любимия броузър безпроблемно.

  Иван Любенов Пейчинов:

  @ kontantin Здравей! Тъкмо реших да боря проблема по Вашия начин и установих,че се е "оправил"..хрома самичък.Благодаря все пак за споделеното.Успех !

 • Христина Данкина:

  Здравейте, искам да попитам превода на отделните елементи еднопосочен ли е, т. е от англйски на българси, или може и обратния вариант.

  Иван Цукев:

  @Hristina Всъщност преводът е еднопосочен, по простата причина, че няма нищо на български в AutoCAD и няма как да е двупосочен.

  Milka:

  Здравейте, видео-то е хубаво и добре обяснява, но малко е странно цялата програма да е на английски и отделни части от меню-то да са на български   

  Нацко Начев:

  Благодаря, много полезен съвет и смятам да се възползвам максимално от него, тъй като не съм много добър с английския, и това, предполагам, ще ускори работата ми с AutoCAD.

 • Найден Данков Червенков:

  Може ли превода да се запише на "фаил" и същия превод да се използва и за друг компютър?

  Иван Цукев:

  @Найден

  Да - всичко се записва в .cuix файл, който може да се пренесе на друг компютър.

  Галина Виденова:

  Ще може ли да ни обясните постъпково как да създадем наш .cuix файл който да преведем и използваме, но същевременно да има възможност за зареждане на оригиналния за да може да се прехвърляме на него когато гледаме уроците.

 • Диана Палева:

  Здравейте! Очарована съм от това което видях като начало!!! Но не знам защо някой видеа засичат по средата и не мога да ги изгледам до край.

  Иван Цукев:

  Диана,

  радвам се, че си доволна. Насичането може да е от интернет връзката. Виж дали не си забравила някоя торент програма да сваля от интернет, затвори и други прозорци. Ако си с модем, рестартирай модема.

 • Татяна Васильовска:

  Здравейте, възхитена съм, всичко е обяснено много достъпно :)

  Иван Цукев:

  Татяна,

  радвам се, че уроците ти харесват.

 • Прекрасно видео !!!

  Димитър:

  Как точно се създава този .cuix файл ?

  Иван Цукев:

  CUIX файл се създава единствено от Аутокад.

  Можем да копираме съществуващ CUIX файл (в старите версии само CUI) като различно име и след това да го модифицираме както пожелаем

  Димитър:

  Извенете , но не можах да намеря нито .cuix файл , нито .cui файл. Имам инсталирана студенска версия на AutoCAD 2013 64 витова. Може ли малко помощ къде да търся тези файлове.

 • Cuix файл

  Димитър:

  Извенете , но не можах да намеря нито .cuix файл , нито .cui файл. Имам инсталирана студенска версия на AutoCAD 2013 64 витова. Може ли малко помощ къде да търся тези файлове

  Иван Цукев:

  Файловете се намират в директорията на Аутокад.

  Като се пусне CUI и се избере името на CUI файла - например ACAD, вдясно под Filename се вижда целия път, например: c:\users\pc-name\appdata\roaming\autodesk\autocad 2013 - english\r19.0\enu\support\custom.cuix

  Димитър:

  Благодаря !!!. Намерих го. Този файл преди това го търсих с търсачката на windows и неможах да го намеря.

  Даниела Ангелова:

  Здравейте, открих си .cuix файла, но имам проблем с отварянето му. Изписва ми: "Файлът не може да се отвори, защото има проблем със съдържанието."

 • Краси Кръстев:

  Здравей, няма проблем да позлваш AutoCAD 2015 като цяло има промяна в интерфейса, но пак e Ribbon interface ориентиран, така че различията като цяло не са много, по скоро чисто визулано изглеждат малко по - различно спрямо малко по старите версии ( малко по тъмната тема малко по - "блестящи" иконки ) .... нововъведенията не са чак толкова много.Споменаваш че работиш и на MAC ... лично аз не съм работил но предполгам че 2015 за MAC е същия като за PC win, от гледна точка на визуализацията на интерфейса.


  Едно от нещата което сме коментирали и тук във форума и срещу което негодуваме е липсата на вариант иконките, които включват различните режими на работа ( snap, osnap, ortho и т.н. ) да могат да излиат не като иконки с картинки, ами като икони ( бутони ) с надписи.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  красимира:

  За съжаление при Mac версията интерфейса няма нищо общо с този при win. Създателите му са направили непонятен за всички опит да "коленичат" на Apple и да сложат интерфейс ,отговарящ според тях на стила на OS X,макар и никой да не ги е натискал за това. Резултата е някакво подобие на интерфейса на фотошоп.Но когато човек работи и под двете операционни системи се свиква.

 • Краси Кръстев:

  Да, може да направиш показаните в урока промени на Ribbon менютата както е показано в урока.

  Anastas Evstatiev:

  Благодаря! Справих се след Вашето упътване.За мое улеснение инсталирах версия 2012.

 • Как да пусна tab-овете за допълнителен Drawing отново? 

  Ками:

  Здравейте, след като минах първата част от курса и стигнах до опреснителните тестове всъщност видях, че горе в AutoCAD има табове, които при мен винаги са били пуснати и когато трябва да ползвам библиотека, например, се отваря в допълнителен таб, а сега се отваря в нов прозорец. Бихте ли ми казали, моля, как да ги пусна отново? Ползвам AutoCAD 2017. Благодаря предварително! :)

  Краси Кръстев:

  Здрравей, Ками.

  Изпиши в комадния ред Filetab, след което натисни space ( или Enter) за да въведеш командата и следва да се появят табовете с отворените файлове.

  Ками:

  Здрасти, много благодаря за помощта! :)

 • Защо не мога да завърша част от упражненията Система "Аула периодичен преговор"?

  Явор:

  Здравейте! Между първия и втория модул има упражнение-преговор "Система "Аула периодичен преговор". Тези упражнения са 22. Но осем от тях не мога да завърша. Стигам до някъде с командите и не ми се позволява да продължа. Например във втория по ред урок "Кое е основното правило при изчертаване на обекти в AutoCAD" когато трябва да се въведе от клавиатурата "spacebar" само ми мига оградена в зелено командата която трябва изпиша но не ми се позволява да я изпиша. Не бъркам шрифта-опитвам се да изпиша командата на латиница. Пробеах както с малки така и с големи букви, а също и всякакви други варианти. Някой има ли същия проблем. В мен ли е грешката и ако е такака как мога да я оправя. Благодаря Ви предварително.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Явор.

  Да въведете от клавиатурата Spacebar, значи да се натисне шпацията, space - a, голямото дълго копче което служи за въвеждане на разстояние в текстови документ....... А не да се изпише "spacebar".....

  Определено е малко подвеждащо, НО се има предвид натискна не клавиша space.

  Явор:

  Благодаря много за помощта. Нямаше да се справя. Успях да завърша всички упражнения. Още веднъж благодаря.

  Краси Кръстев:

  Моля!

  Супер е че сега всичко е наред и може да продължиш напред с упражненията!