Бърза промяна на свойствата с Quick Properties

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да накарам AutoCAD 2014 да вземе настройките на AutoCAD 2009?

  Стоян Станев:

  Здравейте, До сега работих на AutoCAD 2009, но реших да премина на по горна версия на програмата и инсталирах AutoCAD 2014. До тук всичко е добре, но с нещо е сбъркана тази версия, поне на моя компютър.

  Проблем 1 : Горя в ляво не ми се показват иконките за seve, plot и т.н. като поставя мишката върху тях ми се показва надпис, и като щракна пускам командара, но иконките ги няма. Как бих могъл да ги накарам да се появят.

  Проблем 2 : Селектирал съм обект, в конкретния случай правоъгълник, но на Properties не ми отчита че е селектиран, нито ми показва характеристики за него. В моята работа най-много ме интересува площ и дължина и това че не ми я показва прави работата ми с тази версия много трудна. Какъв би могъл да бъде проблема.

  Проблем 3 : Селектиръл съм същия обект и давам на Quick Properties, но и там не работи както трябва. палетата ми изглежда празна.

  на снимка 2 е настроено за рибъна да ползва тъмната тема, но както се вижда продължава да ми показва светлата.

  В момента имам и двата AutoCAD-а на компютъра, но в 2009 всичко си работи нормално. Възможно ли е проблема да идва от това че имам две версии и ако махна по-старата новата сама да се оправи. Има ли начин да накарам версия 2014 да работи нормално.

  Краси Кръстев:

  Здравей Стоян.

  Проблема с това че когато си селектирал даден обект и съответно не ти се показва в Properties че си го селектирал, е същия като този в тази тема тук:

  Защо Properties палетата не отчита селектирания обект?

  Така както си описал и другите проблемите, които имаш , нещата идват от самата инсталация на AutoCAD 2014.Затова съвета ми е да прочетеш темата и дано нещатата при теб се получат с Reinstal и Repair, ако не Preinstal (преинсталиране) ще помогне.

  Има възможност проблема да се е получил ако си избрал всичките настройки от 2009 да се пренесат (migrate) на 2014, така че ако се стигне до пълно преинсталиране на AutoCAD, то ако по време на инсталирането наново AutoCAD ти поиска нещо от сорта DO you want to migrate all settings .... избери NO.

  Стоян Станев:

  Благодаря за препратката беше ми полезна. Пробвах с Repair, а след това и с Reinstal, но за жалост не помогна. Когато се стигна до преинсталиране реших, че след като не е само при мен проблема по-добре да премина към AutoCAD 2015, за да си спестя евентуални бъдещи главоболия. Новия ми AutoCAD работи перфектно и реагира на команди както се очаква от него. Отново благодаря за отделеното време.

  Краси Кръстев:

  Моля!

  Супер е че проблема е решен и сте имал възможността да иснталирате дори по-нова версия, в която както казвате всичко работи добре.