Бърз избор на подобни обекти чрез Select Similar

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Защо не мога да отворя файла под това видео?

  Пламена Демирева:

  Отваря ми се съобщение, че файла е в друга версия и съвет да сваля някакъв конвертер. Спомням си, че в началото на курса беше обяснено как да настроя AutoCAD да отваря файлове в по-стари версии, но не мога да го намеря...

  Краси Кръстев:

  Здравей, коя версия на AutoCAD ползваш и ако може да дадеш снимка на съобщението което ти показва AutoCAD при отваряне на файла.

  Пламена Демирева:

  Здравей. Използвам AutoCAD 2012.

  Пламена Демирева:

  Надявам се, че успях да закача снимката.

  Краси Кръстев:

  Здравей, всичко е ОК със снимката, ами да проблема е във версията предполагам самите файлове са записани на минимум 2013 версия, предполагам че са сложени в по - висока версия тъй като този последен модул 10 е допълнителен и показва основни промени от версиите 2013 насам ( 2015 ), което предразполага да се ползва по - висока версия с цел да се използват по новите функции в по - новите версии.Реално мисля че в AutoCAD 2011 се появи функцията Select SImilar, но лично моя препоръка за този модул е ,за да може да повторите всички абсолютно всички показани команди иначе няма да може да повтори около половината от показаното в този модул с версия 2012,  да ползвате по възможност 2015 версия на AutoCAD ( или поне минимум 2013 - за да отваряте файловете).Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  Пламена Демирева:

  Благодаря!


 • Може ли selectsimilar да се използва при селекция на блок?

  Никола Милчев Стамболиев:

  Защо командата не е приложима при селектирането на блокове?

  Краси Кръстев:

  Може да се използва въпрос на настройка следва да е виж какво си задал като настройка на SelectSimilar - 


  В командния ред без да си маркирал нищо изпиши Select Similar след това задай SEttings ( SE ) от клавиатурата и виж какво си отметнал  ( снимка 1 ) колкото повече тикчета толкова повече са условията и следователно може да не може да ти ги селектира защото някое от условията няма как да бъдат изпълнени.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора ако не е от това пиши за да разберем откъде идва проблема.
  Никола Милчев Стамболиев:

  Както винаги инж. Кръстев е насреща при нужда..., Благодаря! Сега възниква следния въпрос - след като са избрани всички желани блокчета в Properties вместо да ми изпише техния брой - на блокчетата, програмата изписва "Block reference"

  Краси Кръстев:

  Добре, попринцип нали би следвало да ти изпише Block reference ( 289 ), ноооо ....блока който селектираш участва ли като блок в друг блок ? 


  И сега видимо селектирал ли си ги всичките които ти трабват реално... пробвай дали в QP ще ти се появи бройката, QPMODE в командния ред и задай 1. 

  Пробвай дали ако селектираш две полилинии ще ти ги отчете като бройка в properties палетата също така и върни обратен отговор за да се види откъде може да евентуално този проблем. Надявам се да е нещо малко.
 • арх.Олга Илиева:

  Пробвайте да отворите нов файл, като кликнете на иконката, която се намира над менюто Home - изглежда като един хоризонтално разположен лист.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Димчо.

  Може да затвориш даден отделен чертеж като натиснеш X само на дадения чертеж - снимка 1 позиция 1, за отваряне на изцяло нов чертеж може да настиснеш плюсчето ( снимка 1 позиция 2 ).

  Снимка_1

  Другия вариант за отваряне на нов чертеж е когато си на Start tab - a ( снимка 2 позиция 1 ) да кликнеш на Start Drawing ( снимка 2 позиция 2 )

  Снимка_2