Мониторинг на системните променливи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Краси Кръстев:

  Здравей, тази команда SYSVARMONITOR е налична след 2016 версия на AutoCAD, в 2009 версия я няма.

  инж. Михаела Карагенова:

  Благодаря! Хубав и успешен ден!

  Димчо Димов:

  КАК.....?Пиша това тук,въпреки че не му е тук мястото.Аз продължавам да не мога да отворя нов чертеж,въпреки че преместих всички уроци на външен диск. Програмата продължава да ми отваря чертеж от урок.Отивам на преинсталация ли?Благодаря за отговорите!

 • Може ли конкретно да попитам за една от системните променливи?

  инж. Нели Георгиева:

  Често ми се случва в процес на работа да ми излиза един предупредителен триъгълник за системната променлива MIRRTEXT, че стойността и е различна от препоръчителната. В резултат на какво се получава промяната на стойността от 0 в 1 и до какво води възстановяването и? Благодаря предварително!

  Краси Кръстев:

  Здравейте,

  промяна на някоя от стандартните стойности на дадена променлива може да се получи при:

  1. Ползване на компютъра от друг човек и я е сменил без да иска или умишлено. Колкото и странно да звучи, случва се да изпишеш във бързината част от дадена команда в случая - mirror, съответно започваш да изписваш "MIR..", и вместо mirror да се включи друга команда "MIRRTEXT" и със space да я приемеш ... и въобще да не знаеш че си го направил :)

  2. Понякога AutoCAD решава да я смени при използването на някоя команда :),

  3. Най-често ми се е случвало при използването на LISP, то той да промени някоя променлива и да изключи голяма част от състоянията (прилепване, ортогоналност и т.н.)

  Какво прави Mirrtext ?

  Тази системна променлива управлява това как да бъде направен огледален образа на текст при изпълнение на командата MIrror.

  • Дали текста да запази направлението на изписване (снимка 1 позиция 1).Това се случва при стойност 0 на системната променлива MIRRTEXT.

  ИЛИ

  • Дали текста да стане огледален и да не запази посоката си на изписване (снимка 1 позиция 2).Това се случва при стойност 1 на системната променлива MIRRTEXT.

  Снимка_1

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

  инж. Нели Георгиева:

  Изключително полезен, още веднъж БЛАГОДАРЯ!