Може ли конкретно да попитам за една от системните променливи?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Често ми се случва в процес на работа да ми излиза един предупредителен триъгълник за системната променлива MIRRTEXT, че стойността и е различна от препоръчителната. В резултат на какво се получава промяната на стойността от 0 в 1 и до какво води възстановяването и? Благодаря предварително!

Здравейте,

промяна на някоя от стандартните стойности на дадена променлива може да се получи при:

 1. Ползване на компютъра от друг човек и я е сменил без да иска или умишлено. Колкото и странно да звучи, случва се да изпишеш във бързината част от дадена команда в случая - mirror, съответно започваш да изписваш "MIR..", и вместо mirror да се включи друга команда "MIRRTEXT" и със space да я приемеш ... и въобще да не знаеш че си го направил :)

 2. Понякога AutoCAD решава да я смени при използването на някоя команда :),

 3. Най-често ми се е случвало при използването на LISP, то той да промени някоя променлива и да изключи голяма част от състоянията (прилепване, ортогоналност и т.н.)

Какво прави Mirrtext ?

Тази системна променлива управлява това как да бъде направен огледален образа на текст при изпълнение на командата MIrror.

 • Дали текста да запази направлението на изписване (снимка 1 позиция 1).Това се случва при стойност 0 на системната променлива MIRRTEXT.

ИЛИ

 • Дали текста да стане огледален и да не запази посоката си на изписване (снимка 1 позиция 2).Това се случва при стойност 1 на системната променлива MIRRTEXT.

Снимка_1

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Изключително полезен, още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   
  love


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.