Бързо 3Д моделиране чрез подобрения в PressPull

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как ни насочвате към 3D чертането ?

  Иван Иванов:

  Чрез добра насоченост на уроците от този модул, добре направлявате за взимане на курс AutoCAD 3D! За сега не ми е потрябвал в работата ми, но сериозно се замислям да се "обогатя" ... :)

  Лилия Ласкова:

  Ако имате възможност и желание, силно препоръчваме да изгледате и курса по AutoCAD 3D. Бъдещето на проектирането е в 3D чертаенето, което става все по-популярно. :)

  Иван Иванов:

  Ммм да, метнах се и там! Явно ще е полезен..

 • Защо

  Алекс:

  Един много глупав въпрос, но нямам никакъв опит: Защо в други чертежи-стари получените 3Д обекти не са плътни, а в примера е ок. 

  Краси Кръстев:

  Здравей, най - вероятно става дума за Visual Style Control.... ако е на Wireframe например ( снимка 1 позиция 1 ) следва да се виждат НЕплътни обектите в 3D, ако обаче е например обаче е на Realistic ( снимка 2 позиция 1 ) следва да ги виждаш плътни ( снимка 2 позиция 2 )


  Виж дали там е бил проблема.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Алекс:

  Благодаря:) Краси!...отговаряш мило и изчерпателно и на най-наивните въпроси

 • Как може да правим наклон с Presspull?

  Алекс:

  Как с Presspull се направи наклон т.е от едната страна да се вдигне с една височина , а от другата - с различна височина?

  Краси Кръстев:

  Здравей, може ли да дадеш малко по - конкретен пример. Качи една снимка, ако можеш. Ако става дума за един куб (паралелепипед), на който искаш един от два успоредни горни ръба да не са на еднаква височина, с цел постигане на наклон... може да процедираш по следния начин:

  Селектирай само ръба на фигурата посредством контрол и селекция.След което избереш маркера (снимка 1 позиция 1) и изтеглиш в посоката в която искаш ръба да е по - висок спрямо успоредния на него такъв.

  Снимка_1

  Като цяло с Presspull на база лице, затворен двумерен контур, затворен контур може да вдигнеш нова фигура с форма контура или да направиш екструзия ако си избрал лице.Опционалността на Presspull e в това да избираш повече от един лице/контур от който да правиш нова фигура или да удължаваш спрямо лицето.

  Сега има една осбеност, при изтеглянето в PressPull, ако искаш дадената фигура (снимка 2 позиция 1) с наклона горна основа да направиш екструдиране на лицето на горната основа, то използвайки при селекция на лицето само кликване с мишката, следва екструдирането да стане така както е показано на снимка 2 позиция 2, АКО обаче при стартиране на PressPull избора на лицето стане посредством клик и задържан Ctrl, то следва екструдирането да се получи по начина показан на снимка 2 позиция 3.

  При фигура 2 -правим екструдиране на лицето перпендикулярно на него.

  При Фигура 3 - запазваме наклона и правим екструдиране на самта фигура, а не само на лицето.

  Снимка_2

  Надявам се това което дадох само като идея да ти свърши работа. Ако дадеш по - конкретен пример може пък да се измисли нещо и с Presspull.

  Алекс:

  Благодаря, Краси... толкова подробно си обяснил. Правилно си разбрал-на мен повече ще ми трябва това на снимнка 1. Исках да пробвам да вдигна терена около една къща с Presspull, a там има наклони и откоси. Значи всичко правим в затворени линии и спрямо хоризонталите и котите вдигам... аз не знаех за селекцията с Ctrl Благодаря.. Опитът ми с 3D е нищожен и не мога да се престраша и това да започна

  Краси Кръстев:

  Радвам се, че отговора ми ти помага.

  Спокойно ще се научиш! Щом искаш, въпрос на време е да започнеш и с 3D -то.

  Като каза терен, във AutoCAD курса - AutoCAD формула 3D има специален урок "Създаване на 3D терен на базата на хоризонтали" в който урок ясно е описан един много интересен подход за създаване на терен в AutoCAD.Изискват се няколко инструмента за създаването му и ако тръгна да ги обеснявам един по един следва да изпиша доста, пък и трябва малко основи в 3D чертането.

  Ако си решил да надграждаш в AutoCAD с чертане в 3Д пространстовото курса за AutoCAD 3D би ти дал добро начало.

  Говориш за терен, ако си геодезист или пък пътен инженер, то в Civil 3D нащата свързани със създаването на терен, трасета и профили и т.н. са направени директно в инструменти, които може да ползваш, НЕ както в AutoCAD 3D в който например при създаването на теренна повърхнина трябва да "хитруваш" и да направиш повърхнината по-малко по заобиколен начин.

  Алекс:

  Аз съм ладншафтен архитект... Сигурно ще се престраша за 3д аутокад.. Засега се боря със странните подложки, които ми пращат.. и новите завъртени под ъгъл.?!. и изобщо съм в 2Д-то:)