Задача: създаване на сложна скица

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
В този урок ще ви задам една по-сложна и надявам се по-интересна задача.
Тя е да скицирате сами този профил.
Към урока има два файла в "jpeg" формат.
Единият е чертеж на профил с необходимите размери, а другият е чертеж и оказания, които ако изпитвате затруднения можете да следвате.
Опитайте се да го направите сами.
Ако все пак не успеете гледайте следващото видео и работете заедно с мен.

Въпроси и отговори

 • Как да се начертае квадрата?

  Dokov:

  Как да се начертае квадрата?

  Захари   Даскалов:

  От курса помня, че беше казано начините са 5. В действителност по инструментите са поне 5. Така, че няма начин да не се начертае. По начина, по който е зададен въпроса "квадрата", разбирам, че фигурата е определена, т.е. размерът е зададен.

  Dokov:

  В урока "Скициране на четириъгълници (Rectangles)" е обяснено за изчертаване на успоредници но никъде няма за квадрат. Аз във въпроса си имах в предвид квадрата в задачата. При изчертаването видях че някога става това / Х=Y=/ и тогава става квадрат - интерисува ме кога става това - с някякво натискане на бутон или друго?

  Младен Георгиев:

  Става като зададете геометрични връзки между X и Y, да бъдат равни. Може да се зададат ръчно, акто се изберат две страни и се посочи тази връзка. Автоматично става докато изчертвате правоъгълника да въведете еднакви стойности за дължините за двете страни. За целта трябва да сте активирали режим Sketch numeric input. Започвате да изчертавате правоъгалника, и преди да го завършите въвеждате стойностите. Тогава двете страни придобиват геометрична връзка за равенство, и се управляват само с един размер.

  Dokov:

  Благодаря на инж.Георгиев за дадените напътствия. В случая е добре да се отбележи че който усвои тази техника ще има много възможности при изчертаване на четириъгълници - без да е необходимо после да се използва Smart Dimension.