Global variables & Equations - Глобални променливи и уравнения

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво може да се използва за глобална променлива?
Константно число, потребителски свойства от файла или формула.
Число
Потребителски свойства от файла
Формула
 
Как се стартира диалоговия прозорец Equations, Global Variables and Dimensions, от който се въвеждат глобални променливи и уравнения?
От менюто Tools и след това Equations, или като се натисне десен бутон на мишката върху папката Equations във Feature Manger и от менюто се избере Manage Equations.
От менюто Tools и след това Equations, Global Variables and Dimensions.
 
Когато се въвеждат уравнения с кой символ трябва да се започне?
Равно (=)
С името на глобалната променлива, участваща в уравнението

Въпроси и отговори

 •  Как да се справя с този проблем?   

  Иван Маринов Иванов:

  Solidworks premium 2015. При въвеждането на стойностите в "equation/value" след въвеждане на стойността и натискане на "enter" се появява следното съобщение. screenshot45ff99-eb6ab013.jpg

  Младен Георгиев:

  Здравейте, напръв поглед не се вижда да има проблем в синтаксиса. По-скоро проблема може дасе крие ако използвате не поддържана версия на Windows или не сте инсталирал правилно софтуера. Акожелаете може да ми изпратите файла за да го погледна. 

  Иван Маринов Иванов:

  Здравейте, изпращам файла по Email. Подобен проблем излезе при урока за размножаване с "variable pattern" при попълването на формулата за изчисляване на стойността за  дължината на елемента при "table patern"и натискане на enter. Тогава реших проблема като въведох ръчно изчислената вече стойност.


  screenshota01bc7-1a2c618e0.jpg
  Иван Маринов Иванов:

  Намери се решение на проблема.

  Причина за да не работи "Equations" в SW 2015 SP4 се указа updete "KB3072630" за Windowls 8.
  Решението е:
  1. Деинсталира се Solidworks.
  2. Намира се и се деинсталира указаният update "KB3072630" на Windows8 и се деинсталира.
  3. Отново се инсталира Solidworks.
  Младен Георгиев:

  Радвам се, че сте успял да се справите. 

 • Защо не мога да въвеждам стойности?

  Николай:

  Здравейте , аз пък срещнах следния проблем. Когато нанеса стойност във втората колона , след като дам ентер , нищо не се случва , не се появява стойността в следващата колона, курсора си стой при стойността 100 ...

  Николай:

  Преинсталирах програмата , но отново не ми работи тази функция.Използва ли се в по нататъшните модули , и ще ми пречи ли да завърша курса този проблем?!

  Младен Георгиев:

  Здравейте, вероятно проблема също е в операционната система. Колегите са споделили опит с подобен проблем в по-горните коментари. Можета да прогължите курса, тази функция не се използва в следващите уроци.

 • Защо при мен не работи таблицата с глобалните променливи?

  инж. Иво Андреев:

  След изчертана скица и отворена таблица, когато се опитам да въведа първата променлива, след като изпиша желаната стойност и натисна Enter не се случва нищо, не ми отваря нов ред за следваща променлива и не показва стойността в Evaluates to колонката. Когато се опитам да потвърдя с ОК и да затворя таблицата, вади съобщение за грешка в синтаксиса. Как да си оправя проблема? Дадох Repair на инсталацията и тя се поправи чисто, въпреки това таблицата не функционира. За мен работата с глобални променливи изглежда много важна и съществена и не ми се иска да остане само на теория.

  инж. Иво Андреев:

  Чак сега видях, че има и други като мен. С Windows 7 х 64 съм, легална дистрибуция, този ъпдейт дали важи и при мен за създаване на проблема?

  инж. Иво Андреев:

  Интересното е че аз нямам в списъка този Windows ъпдейт - КВ3072630, но проблемите ми се решиха с инструментите за справяне именно с този ъпдейт. Проблемите, които се решиха бяха следните: - в урока за размножаване с "variable pattern", при изписване на формулката за изчисляване на стойността за дължината на елемента (100-2) в таблицата "Patern table "и натискане на Еnter вади съобщение - Invalid syntax и се налага ръчно въвеждане на разликата в първата клетка; - в урока "Global variables & Equations - Глобални променливи и уравнения" - След изчертана скица и отворена таблица с променливи, когато въведа първата променлива, след като премина с TAB и изпиша желаната стойност след знака за равенство и натисна Enter не се случва нищо, курсора остава там, не ми отваря нов ред за следваща променлива и не показва стойността в "Evaluates to" колонката. Когато се опитам да потвърдя с ОК и да затворя таблицата, вади съобщение за грешка в синтаксиса; - когато ползвах "View selector" и посоча някоя стена, ръб или връх на селектиращия куб за да избера нужния изглед, не ми се визуализираше нищо, т.е. употребата му беше безсмислена;

  Решение: 1. Идете на този линк: http://www.goengineer.com/2015/08/28/quick-fix-for-solidworks-install-error/cad-administration/ 2. Изтеглете зипфайла с двата фикса. 3. Прочетете инструкциите за прилагане /може би още преди да изтеглите:)/ 4. Най-общо :) If you are doing a new installation or an upgrade: right-click on the file ‘RunBeforeRepair_’ select ‘Run As Administrator’ install SOLIDWORKS as normal when finished, right-click on the file ‘RunAfterRepair_’ select ‘Run As Administrator’

  If you ran into an issue after an install or upgrade: right-click on the file ‘RunBeforeRepair_’ select ‘Run As Administrator’ navigate to Start->Control Panel->Progams->Programs and Features select the SOLIDWORKS version and click ‘Change’ after you run through the Installation manager, right-click on ‘RunAfterRepair_’ select ‘Run As Administrator’ Within just a few minutes, the install issues should be gone.

  Единият фикс се стартира преди инсталацията, ъпгрейда или ремонта, а другият - когато напълно са завършени. Съблюдавайте указанията за административни права. Проверено е и работи при мен.

  Дано да съм помогнал на още някой.

  Младен Георгиев:

  Благодаря за ползната информация, ще е полезна и на други.

  Борислав Б. Хъшовски:

  Благодарности и от мен. Проблемът беше същият с единствената разлика, че работя с Windows 10. Наистина ефикасна и навременна помощ.

  Jorounjiev Mama:

  Помогна и примен. Само да кажа, че вече фикса е един, и при мен стана само с dvd1>repair. restart.

 • Може ли да се ползват в сглобената единица променливите от детайлите?

  Румен Драганов:

  Има ли начин да се ползват глобалните променливи, зададени в детайлите също и в сглобената единица?

  Дио Нис:

  Може с помоща на функцията Equations, която се намира в падащото меню "Tool".

 • Как да упражним допълнително функцията

  Pavels:

  Опцията е прекрасна! Трябва да имаш подходящ начин на мислене, за да изготвиш дадените зависимости, но все пак за това сме инженери! Успях да изготвя примерът от миналият урок с Equations функция и е изключително удобно!