Решение на задачата  към Модул 9

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Кой и как определя, избира и налага допуски на размерите?  

  Захари   Даскалов:

  От урока за допуските стана ясно, че софтуерът разполага и предлага голяма банка стандарти по темата "допуски и сглобки". От решаването на задачата не стана ясно право на избор ли е или става "автоматично". Преди години всеки уважаващ се конструктор имаше таблица, по която в зависимост от номинала на размера, по квалитета на точност за дадена сглобка се определяше полето на допуска. Въпросът е с класическо решение. Не ми стана ясен механизмът на избора.

  Захари   Даскалов:

  http://aula.bg/solidworks-formatirane-na-razmerite-dobaviane-na-dopuski Урок 4 от модул 9 - Форматиране на размерите. Добавяне на допуски - дава обяснения как се прави цялата еквилибристика със стойностите на полетата на допуските. Изборът остава пак наш и без класическата таблица няма да може да се приеме решението.

 • Как да конфигурирам компоненти и връзки от под-assembly?

  Красимир Мичев:

  Как да конфигурирам компоненти и връзки от под-assembly. При решение на задачата нямам проблеми с изгледите,но когато реших да променя ъгъла за конфигурация D200 на 30 градуса(примерно) установих,че не ме допуска да създам конфигурация за който и да е компонент или връзка от под-assembly което е кръстено "стойка". Как мога да създам конфигурация за неговите компоненти.

  Младен Георгиев:

  Самото подасембли има две конфигурации - Default и крайно положение, които отоговарят на двете крайни положения. Ако искате да направите друго положение трябва да направите нова конфигурация на подасемблито. След това да направите нова конфигурация в глваното асембли и да извикате новата на подасемблито. Ако желете компонентитие също да участват с различни конфигурации в подасемблито, то трябва да им ги зададете на ниво парт. След това да зададете в кои конфигурации на подасемблито участват.