Поправяне на скица (Repair Sketch)

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво може да се поправя с инструмента Repair Sketch ?
Да се елиминират много малки елементи и пролуки, както и препокриваща се геометрия
Да се изтрият размери и/или геометрични връзки, които преоразмеряват скицата

Въпроси и отговори

 • Младен Георгиев:

  Здравейте, опитайте да промените настройката когато нямате зареден файл в SolidWorks. Ако и тогава е неактивна, най-вероятно видео картата ви не е сертифицирана или не използвате подходящ драйвер. За да разберете това, можете да стартирате Run System Diagnostic от SOLIDWORKS Rx (намира се в taskbar-а до часовника, когато SolidWorks e стартиран). В неговия прозорец най-горе ще намерите информация за видео картата ви.

  Йордан:

  Много полезно! Благодаря!

 • Didi:

  Здравейте, Васил. В отговор на вашия въпрос, потърсих информация и намерих тази информация: изберате скритите менюта Инструменти> Опции> Ефективност (Tools>Options>Performance). В долната част на този прозорец ще видите квадратче с надпис "Използване на софтуер OpenGL"(Use software OpenGL). Ако е проверена тази кутийка, тя деактивира лупа, като по този начин нарушава функцията "Ремонт скица" (Repair Sketch). Надявам се да съм била полезна.

  Васил:

  Благодаря, но лошото е че не ми дава да премахна отметката което може би се дължи на проблем в драйверите на видео картата която в моя случай е вградена.

  Ivanka:

  Здравейте,инж.Георгиев.При мен на същата скица кликайки на този инструмен в диалоговото прозорче ми исписва-no poblems found

  Ива Георгиева Георгиева:

  И при мен въпреки че правя малки линии под 1мм. или линия върху линия ми изписва no problems found.