Конфигурации на сглобените единици

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как се променя конфигурацията на компонент в сглобена единица?
Като се избере компонента от графичната област или Feature Manager и от появилия се списък се посочи желаната конфигурация
Като се кликне с десен бутон върху компонента и от менюто се избере Select Configuration

Въпроси и отговори

 • Може ли...

  Анелия Танчева:

  Може ли всяка конфигурация да се запазва като отделен assembly file, от който след това да се направи чертеж? 

  Младен Георгиев:

  Не съществува команда, с която да запазите конфигурациите в отделен файл.Ако желаете да направите  това, трябва дазапазите файла, съдържащ конфигурации под ново име и след това да изтриете ненужнитеконфигурации. Чертеж може да направите на избрана от васконфигурация. Дори може да сменяте конфигурацията в чертежа на по-късен етап.Това е показано в следващите уроци.

 • Защо не ми се появява списък с конфигурации над лентата с инструменти когато избера ремъчната шайба?

  инж. Иво Андреев:

  Когато избера ремъчната шайба от графичната част или от дървото на построенията не ми се визуализира списъка с трите конфигурации за шайбата, така както го показвате на клипчето от М07_V10. Проверих дали за шайбата в сборката съществуват конфигурациите и там няма проблем - налични са. Така не съм в състояние да повторя практически избора на конфигурация на шайбата. На какво може да се дължи това?

  Младен Георгиев:

  А когаото натиснете десен бутон върху шайбата и изберете Configure Component (също е показано във видеото) виждат ли се?

  инж. Иво Андреев:

  Когато кликна с десен бутон върху шайбата и от менюто избера Configure Component се появява диалоговия прозорец Modify Configurations и там вече се виждат конфигурациите и оттам могат да се избират с двойно кликване, но въпросът беше за бързия алтернативен метод, който аз не мога да ползвам в случая

  Младен Георгиев:

  Да разбрах Ви въпрса, исках да се уверя че действително шайбата има конфигурации. Вероятно се дължи на нещо друго. това че не го виждате. Може да оптита с ново асембли. Свалете готовия файл от урока и вижте там показва ли се.

 • Може ли да се изготвя дърво на конфигурациите по следният начин ? 

  Pavels:

  Реално не е ли по практично, когато добавяме втора зависимост (ъгъл), която в себе си включва и първата (паралелност на две повърхнини), втората да я направим като под конфигурация на първата (както е в примера за D250) ?