Разрези и сечения (Section View). Прост разрез

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какви видове разрези могат да се направят с инструмента Section View?
Прост разрез (с една секуща равнина), сложен разрез (с няколко секущи равнини) и полуизглед–полуразрез
Само разрез с една секуща равнина (прост разрез)
Частичен разрез

Въпроси и отговори

 • Възможно ли е на чертежа да остане само разреза?

  Златина:

  Здравейте!Възможно ли е и как, на чертежа да остане само разреза, т.е. основния изглед да се скрие, или премахне след разрязването?

  Йордан Йорданов:

  Не, не е възможно.Влезте в help - deleting views където ще прочетете: Ако се изтрие скицата от която е направено сечение или разрез се изтрива и разреза.

  Младен Георгиев:

  Възможно е основния изглед да се премести извън рамките на листа. Тогава той няма да се разпечата.

  Йордан Йорданов:

  Съгласен съм.

  Златина:

  Благодаря

  Захари   Даскалов:

  Разбира се и този софтуерен продукт е разработен от грамотни програмисти с перфектна подготовка по класическа инженерна машиностроителна специалност. Доразвито е техническото чертане. Не мислим за точността, за бързината, за вариантите с която се реализира всяка проектна идея. Решения даже по метода "проба-грешка" не струват нищо. Боя се, че към края на курса ще бъда изправен пред психично разстройство. Креативноста ми ще бъде изчерпана. Нека разбирам удовлетворена. Дано машината не ме победи, както в известни ми случаи.

 • Как мога

  Николай:

  Здравейте , след като съм направил разрез , мога ли да го местя на друга позиция в чертежа , или винаги е успореден на секущата равнина ?!

  Младен Георгиев:

  Здравейте. Можете да го преместите. За целта трябва да изберете изгледа с разреза и десен бутно на мишката да посочите Alingment -> Break alingment. Т

 • Как мога по-лесно да маркирам линията на разрез за да я скъся или удължа?

  Ertan:

  Как мога по-лесно да маркирам линията на разрез за да я скъся или удължа. По принцип като разреза е в по-голям чертеж и различни лини се наслоят една върху друга много друдно се хваща края на линията на разрез за да се премести. Има ли клавишна комбинация или нещо такова ?

  ИЛИЯ ИЛИЕВ:

  Г-н Ертан ,за да скъсите линия на разрез ,мисля че единствено с мишката , хващате крайните точки на линията и ги предвижвате както искате . Ако проектирате листови конструкции , при чертежите има една функция ,когато се виждат множество линии на изгледите и разрезите ,маркирате изгледа ,където сте поставили линията на разреза ,кликвате с десен бутон на мишката и от менюто избирате ( Tangent edge ) , има малка стрелка и три различни варианта за изгледа , в последния се поизчистват линиите и тогава правите промени на линията на разреза, после можете да върнете промените .