Въведение към онлайн обучението в Аула

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Стъпки преди да започнете обучението

 

1. Ако изпитвате някакви технически трудности, използвайте безплатния броузър Chrome

2. Направете следните настройки, за да получавате важни имейли от нас. Вижте настройките тук.

 

Пробна версия на SolidWorks

Свали SolidWorks

 

Въпроси и отговори

 • Какъв е курса по SW - кратко пояснение?

  Петър С. Петраков:

  Конкретно за машиностроенето, този курс обхваща 3D CAD - 3D DESIGN: SOLIDWORKS Premium, SOLIDWORKS Professional и SOLIDWORKS Standard, като се разясняват фундаменталните неща (т.е. общите инструменти ...), а специфичните към всеки отделен вид SW, са вече индивидуално надграждане в практиката, нали?

  Краси Кръстев:

  Здравейте, инж. Петраков.

  Да, точно така, курса дава една много добра основа за старт с Solidworks. Може да сте абсолютно начинаещ и да започнете с него, като след преминаването му следва да имате едно много добро ниво на познание на софтуера, което ниво да използвате за доразвитие на познаията и да ги приложите в спецификата на вашата професионална практика.

 • Мария Зарева - Здравкова:

  Бутона Interference Detection може да бъде добавен към менюто Evaluate по следния начин: - Кликвате с десен бутон върху празно пространство от менюто Evaluate и избирате Customize (на 3-то място в падащото меню) - Избирате подменюто Shortcut bars и за Toolbar избирате Assembly.
  - Показват се всички бутони, свързани с режима Assembly. Намирате бутона Interference Detection и го придърпвате в менюто Evaluate на желаното от вас място. Ако не искате да добавяте бутона Interference Detection към менюто Evaluate може да го намерите и да го използвате еднократно от Tools > Evaluate > Interference Detection.