Работа в един модел с множество изгледи и таблици към него

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Какво се случва когато променим някой от елементите в един модел?
Елемента се променя във всички изгледи включително в таблици/спецификации
Елемента се променя само в изгледа в който сме го променили
Елемента се променя в изгледа в който сме го променили и във всички други изгледи без таблици/спецификации

Въпроси и отговори

 • Може ли и с команди от клавиатурата?

  инж.М.Линдов:

  Здравейте, супер започват уроците браво. Има ли възможност, като се посочват кои икони за какво са да се споменават и кратки команди за тях от клавиатурата. Поне при мен практиката показва, че е мн по лесно и бързо, мерси.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Марто.

  Стъпка по стъпка :).

  В следващите уроци, принципът да се показват (посредством ефект в програмата с която са записани видеата), и съответно да се подчертава че е хубаво да ги знаем т.к. са често използвани, кратките команди за използването на определени инструменти в Revit.

  Така че преминавайки следващите уроци, ще видиш че нещата са подготвени от лектора точно по начина по който си описал че искаш да бъдат показани кратките команди.

 • Как да отворя упражнението в Revit 2016?

  Албена Стойкова:

  Здравейте, имам Revit 2016 и не мога да отворя упражнението към урока.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Албена.

  Тук: Може ли файловете след уроците да се отварят и на 15? ще откриеш отговора на въпроса.

 • Как да реша проблема с отстраняването на грешка 0хс000007в?

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Какво е това чудо и Как да реша проблема? Бях чувал за тази грешка. Ето, че и на мен се случи. Става дума за грешка 0xc00007b. Тя обикновено се появява в операционната система Windows със съобщение "приложението не може да стартира правилно". При мен се получи след като инсталирах сполучливо програмата Revit 2017. Същото се получи и след инсталацията на Revit 2018. Интересно е, че Revit Architecture 2014 работи без да дава тази грешка.

  X The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application.

  Зная, че този проблем се получава преди всичко, когато се опитвам да стартирам приложения, които не са съвместими с версията на Windows, която използвам. Зная, че има някои приложения и игри, които мога да инсталирам на 32-битова операционна система за платформа и някои приложения и игри, които работят само на 64-битова операционна система и затова получавам това съобщение за грешка. Ако приложението не е съвместимо с моята операционна система, тогава най-вероятно получавам 0xc00007b грешка. 1. Преинсталирал съм най-новата версия на DirectX; 2. Преинсталирал съм най-новата версия на .NET Framework (поне така мисля); 3. Инсталирал съм най-новия Microsoft Visual C ++ ; 4. Инсталирал съм всички налични актуализации в операционната система Windows 8.1; 5. Опитах и този вариант: • Отворих основната папка на програмата (Revit 2017, която при стартирането ми дава тази грешка. • Кликнах с десния бутон и задържах бутона върху изпълнимия файл на прог-рамата (revit.exe). • Кликнах с левия бутон функцията "Свойства" в менюто, което се показва. • Кликнах с левия бутон раздела "Съвместимост", разположен в горната част на прозореца. • В темата "Privilege Level" кликнах с левия бутон, за да поставя отметка в квадратчето до "Изпълни тази програма като администратор". 6. Кликнах с левия бутон бутона "Прилагане" в долната част на този прозорец. 7. Стартирам програмата. !!!! Резултат никакъв. Отново получавам 0xc00007b грешка.

  След като опитах всичко, което можех и знаех – не успях да се справя с проблема. Затова молбата ми е: Ако имате опит и знаете какво трябва да направя, за да поправя (избегна) съобщението за грешка 0xc00007b "Приложението не можа да започне правилно" и как да избегна това съобщение за грешка споделете. Операционната ми система е Windows 8,1. Преинсталиране на Операционната система е неприемливо решение за мен.

  арх. Петър Пенчев:

  За съжаление, нямам опит с подобна грешка и решаването на подобен проблем по стартирането на софтуера.

  Краси Кръстев:

  Здравейте, и от мен.

  Ако истналацията на Revit 2017, 2018 и 2014 е на един и същи компютър и ако имаш и инсталции на AutoCAD други версии 2014 и т.н. пак на същи компютър ... веряотността за подобен тип грешка е голяма.

  Подобен случай съм имал с инталиран с Civil 2014 и иснталиран AutoCAD 2015 2016 на компютъра си и съответно AutoCAD 2015 и 2016 гърмеше, работеше само Civil ... решението бяха няколко файла който трябваше да се изтрия и преместят от регистрито, но си заслужаваше, защото ми трябваше да ползвам Civil 2014.

  Съвета ми е ако имате много различни версии на един компютър наистина ако имате възможност изтриите някои от постарите версии на AutoCAD, но из основни :)

  Или вариант е да прегледаш това тук: (0xc000007b) Error

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Благодаря Краси! Имам цяла колекция на версии на AutoCAD ;-) инсталирани на един и същи компютър. Трябват ми. И аз предполагах, че се бият версиите 2014 срещу 2017 е 2018., но мисля, че идва от това, че 2014 е 32-битова, а 2017 и 2018 са 64-битови инсталации. Тях успях да "купя". Мога да напиша дисертация по всичко, което пише в Нета по този проблем. Не съм се отказал и ако успея да се справя, ще го споделя.

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Краси, инсталирах Revit 2017 и Revit 2018 на моето старо лаптопче от преди 6-7 години - DELL. То е с Windows 7 Profesional и има инсталиран AutoCAD 2007.Тръгнаха без проблем. Явно друг е проблема и не е в новите програми Revit.

  Краси Кръстев:

  Добре, новите версии са елиминирани като вариант поне на 80% защото от значение е и Операционната Система.