Създаване и работа с графични шаблони

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да дефинирам дебелина на линия коректно?

  Николай Славчев:

  Какво означават тези 16 варианта за дебелина на линия? Не можем ли да контролираме дебелините на линиите със стойности в mm или pt, както е в AutoCAD?

  арх. Петър Пенчев:

  Първият ми съвет е да забравите всякаква логика от AutoCAD =) Софтуерите работят много различно. Що се отнася до дебелините. Всяка дебелина от 1 до 16 отговаря на дадени стойности в различните мащаби. Това контролирате от Manage -->> Additional Settings --> Line Weights

  По този пример - линия номер 1, в 1:50 ще бъде с реална дебелина 0.18мм

  Николай Славчев:

  Благодаря!

 • Защо промяната спира?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, промяната (на цвета на стените в случая) спира само до промяната на цвета на външните стени? Текстът "червени стени" остава (стр. 1). Цветът на вътрешните стени - също (стр. 2). Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Отново нямам идея на какъв принцип сте задали цветовете. С тази информация няма как да ви помогна. Трябва да погледна файла, да видя какви насторйки сте направили и какво сте задали. Може да сте комбинирали различни начини за дефиниране на графиката на стените и комбинацията от тези настройки да води до този резултат

  Ивайло Иванов:

  И във Вашия пример положението е същото.

  Живко Николаев Сутров:

  И на мене ми направи впечатление, че във видеоурока вътрешните стени останаха червени.

  арх. Петър Пенчев:

  В тази статия ще намерите систематизирана информация за нивата на контрол на графиката. https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2019/ENU/Revit-DocumentPresent/files/GUID-67D3D6DB-E78D-4711-B9C3-4D30F1C22205-htm.html Започва се от позиция 10 - най-общото, а именно Object Styles и се върви надолу. Имайте предвид също и настройките за изобразяване в разрез на съответните материали, които са зададени на слоевете на стената

  Галина Грудова:

  Във видео урока арх. Пенчев промени цвета само на "Patterns", но не го направи на "Lines". Затова вътрешните стени, като по-тънки, "изглеждат" червени. Ако приближите някой от изгледите, ще видите, че само линиите на стените са останали червени, а между тях е зелено.

 • Как мога да начертая тръба без колена и с различен ъгъл на огъване?

  Пламен:

  Как мога да начертая тръба без колена и с различен ъгъл на огъване.Например бих искал да направя подова серпентина, но програмата автоматично създава колена и то на 90 градуса.

  арх. Петър Пенчев:

  Каня ви да се присъедините към Sofia Revit Users Group във Facebook. Там колеги ОВК специалисти ще могат да ви дадат адекватен отговор.