Импортиране на CAD файл

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо немога да редактирам инпортиран .ifc файл в Revit?

  Daniel Donchev:

  Здравейте искам да попитам, защо немога да редактирам инпортиран .ifc файл в Revitv? Става въпрос за следното нещо моделирал съм стоманена конструкция в Tekla Structures правя си IFC в Tekla, след което го импортирам в Revit успешно до тук всичко добре. На пръв поглед и всички компоненти които съм моделирал са налични, но при желание за селекция те са като блок, за да мога да ги селектирам по отделно трябва да напусна този файл и да вляза в .rvt-то което Revit създава автоматично при импорта на IFC, и накрая когато направя всичко това вече мога да избирам по отделно всеки един елемнт, но не мога да го радиктирам тоест излизами точното име например на използвания профил, но нито мога да го сменям нито нищо! Благодаря предварително, чакам за идеии как да се преборим с това !

  Daniel Donchev:

  Открих къде греша, отново аз се мъчих чрез link IFC, а е трябвало просто да се отвори по стандартния начин hah, доста глупава грешка, но нали било човешко :D !!!

  арх. Петър Пенчев:

  Важното е, че успявате са се орирнтирате бързо и сам в логиката на програмата. Някои неща трябва да се случват по определен начин и веднъж като се разбере какво очаква софтуера, всичко става по-лесно :)

  Daniel Donchev:

  И извода е, че специално в 2018 (за по-стари версии, незнам ) ако искаш да правиш корекции по IFC трябва да го отвориш чрез file-open-IFC !

 • Защо получавам това съобщение и файла не се импортира?

  Eng. Slavtscho Slavev:

  При опит да импортирам CAD файл във файл family получавам това съобщение? Защо?

  арх. Петър Пенчев:

  Защото Revit не намира обекти които може да импортира от лейаутите, за това предлага да импортира обекти от моделното пространство.

  Eng. Slavtscho Slavev:

  Само, че аз му отговарям с Yes , а там имам това, което имам и в :Layout-а, Програмата ме изхвърля????

  Eng. Slavtscho Slavev:

  При опит да импортирам CAD файл във файл family получавам това съобщение? Защо? Оказа се, че всичко е в настройката преди да се импортира CAD-файла. В случая става дума за Антетка създадена с AutoCAD 2016. Insert -> Import CAD В отворилото се меню от моя опит препоръчвам следните настройки: Colors: Black and White, а не Preserve Import units: centimeter (mm), а не Auto Detect Positioning: Manuel – Center, а не Origin to Origin На посоченото по-горе съобщение …. Model space? се отговаря с Yes Кликва се за да застане импортираната антетка в рамката Кликва се върху антетката за да се избере Delete Element(s) Modify Explode Move И това е всичко!