Създаване на нов проект на база шаблон

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Откъде и как се зареждат тези папки US Imperial и US Metric?

  Руско Петров Кахърков:

  Revit 2017-учебна версия - при всички папки са празни. Има само папка Generic.

  арх. Петър Пенчев:

  При инсталирането на софтуера не сте избрали да се добавят въпросните библиотеки. Тук - https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Installing-additional-Revit-content-libraries.html - може да намерите мотода по който да добавите допълнителни библиотеки. Също така може да изпозлвате този официален протал за сваляне на фамилии - http://bimobject.com/en/product

  Руско Петров Кахърков:

  Изпълних указанията на показания сайт, тези папки се заредиха, но като ги отварям, виждам още куп папки, които обаче са празни. Не излизат файлове *.rte. Между другото Revit не ми даде възможност при инсталацията да добавям библиотеки.

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте, не знам на какво се дължат вашите проблеми при инсталацията. За съжаление за самата инсталация не мога с още нещо да бъда полезен. Ако проблемите ви продъжлават потърсете достачвчика на софтуер или IT сътрудника във вашата фирма. За целта на урока може да свалите шаблоните които са достъпни в страницата с видеото. Все пак ще напомня още веднъж как се създава нов проект на база шаблон. Първо избирате командата нов проект от файловото меню. След това от диалоговия прозорец избирате "Browse"

  От там се навигирате до папката с библиотеките. Може да видите как изглежда този път при мен и да потърсите и при вас - възможно е все пак да са се инсталирали, а да ги търсите на друго място.

  Руско Петров Кахърков:

  Благодаря за отговора! Пътя е същият, папките ги има, но са празни. Ако ми дадете възможност да ги сваля тези .rte файлове, аз ще ги копирам в тях.

  арх. Петър Пенчев:

  Съжалявам, но няма как да ви дам тази възможност аз. Това е свързано със инсталацията на самия софтуер за това и ви посъветвах да потърсите вашия дистрибутор на софтуер или човек по софтуерната поддръжка. Поне за целта на уроците ще можете да изпозлвате шаблоните които сме качили към видеото. Успех!

  арх. Малина Антова:

  C:\ProgramData\Autodesk\RVT 2017\Libraries\US Metric - при мене са тук, както и в папките на останалите езици.

 • Кой шаблон е подходящ за архитектурен проект?

  модул97:

  Здравейте. Искам да попитам оттносно шаблоните. Защо избрахте да продължите проекта в следващите видеа с шаблон DefaultMetric и не използвахте архитектурния шаблон? Не разбрах какви са предимствата и не се ли губят така някои от възможностите на архитектурния шаблон? Благодаря предварително за отговора!

  арх. Петър Пенчев:

  Избирането на конкретния шаблон няма задължителен характер. Видеата са с учебна цел и не са обвързани с конкретен порект. Що се отнася до разликата-в DefaultMetric би следвало да има много малко неща добавени и заради точно това го избрах - да не влизам в определена специфика. Може да разгледате модела с архитектурния темплейт и да видите какво повече или по-малко има. Възможностите на софтуера са едни и същи. Няма никакво значение с какъв темплейт ще започнете, всичко може да бъде настроено и добавено/изтрито в последствие.

 • Защо, моля, ми се е появил този знак за разрез, а в клипа на урока го няма?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, ми се е появил този знак за разрез, а в клипа на урока го няма? Какво значение има това? Може ли да се махне и трябва ли? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Това е разрез, който сте създали най-вероятно по погрешка. Той нито пречи, нито оказва значение, просто имате още един изглед създаден в модела

  Ивайло Иванов:

  Ако е по погрешка създаден, макар че не си спомням да съм го създавал, как, моля, да го махна? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Изберете го с единичен клик с левия клавиш на мишката и след това го изтрийте с бутона Delete от клавиатурата

 • Как да намеря US Imperial и US Metric папките? 

  Ками:

  Здравейте, и аз имам проблем с намирането на тези папки, прочетох всичко от предния въпрос и повторих всичко, показано в клипчето - не се получава. Посочената директория при мен не съществува. Програмата ми е свалена от сайта на Autodesk, като съм инсталирала учебна версия в момента. Трябва ли да преинсталирам цялата програма, за да ги намеря или има ли какво друго да направя?

  арх. Петър Пенчев:

  Виждам, че сте ги намерили вече. Успешна работа!

 • Как да си оправим template-a? 

  Ками:

  Пускам въпрос, но не е въпрос. За всички, които имат проблеми и не могат да намерят US Metric template-a - аз си го изтеглих оттук: https://forums.autodesk.com/t5/revit-architecture-forum/templates-default-is-missing/m-p/5992805#M107119

  арх. Петър Пенчев:

  Благодарим за споделената информация.