Свързване на CAD файл

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как при свързване на CAD файл задаваме това как Revit да чете файла - като анотативен или моделен елемент?
Чрез поставяне или махане на отметката в полето "Current View Only"
Чрез промяна на позицията в полето "Positioning"
Чрез промяна на позицията в полето "Layers/Levels"

Въпроси и отговори

 • Трябва ли да изтриваме cad подложката?

  модул97:

  Здравейте. След като използваме предназначението на cad подложката трябва ли да я изтрием и как ще стане това? Понеже тя е разбита на линии, означава ли това, че трябва да селектираме линия по линия за да я изтрием? Благодаря предварително за отговора!

  модул97:

  Гледайки видеото отново разбрах, че подложката не се разбива на линии, но въпросът ми дали трябва да я изтрием впоследствие остава.

  арх. Петър Пенчев:

  Това зависи от вас. Обикновено когато се свързва CAD файл, той се използва многократно като референция. Ако не искате да го позлвате можете да го изтриете като всеки друг елемент. Първо го маркирате и избриате "Delete" - било то директно с бутона от клавиатурата или от лентовото меню. Можете и да влезете в менюто от което се контролират свързаните файлове - Inseert--> Manage Links и да изберете съответния линк и да кликнете "Remove"

  Евдокия Василева:

  Има ли причина да не виждам оста на стената в CAD-file, наложи ми се да начертая стените по привързване по най-външна линия?!

  арх. Петър Пенчев:

  Причина има със сигурност = ) Каква е тя не мога да съм сигурен. Предположенията ми се свеждат до: прозореца при зареждане на подложката и опцията за слоевете - ; Друга възможност са настройките на конкретният изглед за видимост на слоевете от подложката : ;

  Ако пък по някаква причина така е направена DWG подложката, че самите оси имат някаква височина, т.е. различна от 0 Z координата и се намират извън View Range на съответния изглед.

 • Защо се появяват различни неща?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, при мен понякога и по неясни за мен причини се появяват на мястото на посочения със стрелката от картинката надпис "Click to select TAB..." надписите "Ready", "Press Enter" и разни други такива без да съм ги искал и, което е по-лошо, не мога да се върна на първоначалния надпис по "нормален" начин, а само чрез натискане на стрелката за "Undo"? Какви са, моля, тези подробности или допълнения, к. много разсейват и отвличат вниманието от същината на урока, дразнят, държейки мисълта на обучаващия се върху тях и разсредоточават Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Тези "различни неща" всъщост са с идеята да помогнат. Това са кратки пояснения. Целят да покажат какво очаква от вас софтуера. Например, ако започнете дадена команда, какво трябва да маркирате или ако си поставите курсура на мишката върху даден обект, да получити информация кой е обекта. Ако има няколк ообекта един върху друг, чрез табулация може да премианвате през отделнтие обекти. Ако го нямаше това пояснение, нямаше да знаете върху кой обект сте в моемнта. В обобщение, това е полезна информация с която трябва да се съобразяваме и да следваме. Така софтуерът ни говори =)

 • Може ли dwg подложката да отиде над стените?

  Веселина Димитрова:

  Здравейте, като пречертаваме стените, те напълно покриват dwg подложката и прозорците се скриват, което пък прави много трудно пречертаването им. Има ли начин този проблем да се реши?

  арх. Петър Пенчев:

  Опцията която стои е да маркирате DWG файла и от палета с настройки да изберете Foreground или Background. Можете да изберете и от настройките за изобразяване на изгледа т.е. Display Options в лентата където сменяте мащаба и нивото на детайлност, да изберете Wireframe, а не Hidden Lines. В момента нямам възможност за скрийншоти, ако не се справите, пишете отново и през седмицата. Успех!