Създаване на покрив по скица

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как определяме кои линии от скицата на покрива да задават наклон?
Маркираме линията от скицата и поставяме отметка в лентата с опции пред Дефинирай Наклон (Defines Slope)
Маркираме линията от скицата и поставяме отметка в панела с настройки пред Дефинирай Наклон (Defines Slope)
Маркираме линия от скицата и с натискане на десния клавиш на мишката избираме опцията Дефинирай Наклон (Defines Slope)

Въпроси и отговори

 • Как да създам улук без да създавам покрив?

  модул97:

  Здравейте. Как да създавам улук без да създавам покрив? В конкретния случай имам покривни сандвич панели и не мога да създам улук по стандартния начин. Благодаря предварително!

  арх. Петър Пенчев:

  Заложния инструмент в Revit - Gutter, както сте разбрали се нуждае от покрив. Ако помислим логично улука се поставя на покрив и би следвлао да има покрив - следвайки сторителната логика - оставям това обаче настрани. За да създадете улук без покрив следва да изпозлвате друг начин. Това което ми хрумва е просто фамилия, която е предварително създадена за целта - например generic model, съдържаща нужната ви геометрия. Може да ползвате някои от посочените темплейти в зависимост от това каква геометрия имате налична и по какъв начин искате да поставите въпросния улук.

  модул97:

  Здравейте. Имам затруднение кой темплейт да избера. В моя случай най-удобния вариант е да привържа улука за фасадния панел. Съотвено кой темплейт да избера и с опция sweеp ли според Вас е най-удобния начин да изградя улука? Благодаря предварително за отговора!

  арх. Петър Пенчев:

  За темплейта препоръчвам - line based. Когато стартирате такъв темплейт ще имате заредена една референтна линия. Както вие предполагате - най-добре е да изпозлвате sweep, като в този случай при създаването на sweep геометрията изберете pick line за пътека и изберете линията от темплейта. След това в страничен изглед изчертайте профила или от падащото меню заредете фамилия за профил. След това приключете и заредете. В следващите сними можете да видите отделните стъпки. Стартиране на sweep в темплейт за Generic Model line based и изпозлване на pick path и референтната линия от темплейта След като изберете линията потвърждавате със зеленото тикче и следва да зададете профила - едната опция е да изберете Edit Profile и да го изчертаете, другата опция е да заредите фамилия за профил от Load Profile След като сте готови потвърждавате и накрая остава да заредите фамилията в проект. Като при поставяне на фамилията Revit ще очаква да изберете две точки по които да постави фамилията - пътеката на вашия Sweep. Ако се намирате в 3D изглед много лесно можете да прихванете точки от стена например. Ако фасадният ви панел е моделиран със стена, може да помислите и за вариант за изпозлване на Wall Sweep за създаване на Gutter.

  модул97:

  Много благодаря за изчерпателния отговор! Получи се желания резултат.

 • Как се правят очертания на стените от етаж2 в плана на покрива?

  Веселина Димитрова:

  Здравейте, въпроса ми сигурно е елементарен, но съм съвсем начинаеща в тази програма. Опитах се да направя покрив във файла от предния урок. След много мъка успях да накарам слоя "покрив" да се появи в Project Browser-а, но като щракна на него - виждам само символите за разрези, а за да направя покрив ми трябват очертанията на стените от долния етаж. Как да ги направя?

  арх. Петър Пенчев:

  Използвайте панела с настройки и когато сте в нивото "покрив" изберете за параметърът Underlay - етаж 2 Там където пише None - вие изберете нивото от което искате да видите стените. Можете и директно в нивото в което вижате стените да построите покрива и после от палета с настройки при маркиран покрив да смените нивото към което се привързва той.

  Веселина Димитрова:

  Благодаря за съветите