Трансфериране на проектна информация между различни модели

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Защо не се прехвърлат вратите и прозорците при трансфера

  Христо Николаев Николов:

  Защо не се прехвърлат вратите и прозорците при трансфера

  арх. Петър Пенчев:

  Ако обърнете внимание на списъка с елементи в него не фигурира 'Door Types" или "Window Types" , т.е. тези категории елементи не могат да се прехвърлят, чрез тази команда. За да прехвърлите прозорци или врати е необходимо да влезете в режим на редакция на дадената фамилия и след това да изберете Load into Project и да изберете желание проект. Неприятно е, че трябва да го правите фамилия по фамилия.

 • Как да задам връзки между греди и колони в една метална конструкция?

  Любомир:

  Здравейте, тъйкато курса приключи се опитах да създам проста метална конструкция от греди и колони като разполагам с Revit 2019. За да направя връзка м/у тях се опитах да използвам от раздела STRUCTURE - Conection, но там не открих нищо. Опитах да намеря и да заредя нови фамилии за връзки. чрез Insert - Load family, но единственото, което открих е в Structural Conections са няколко фамилии, които не вършат работа за връзка м/у елементи в метална конструкция. Все пак ги заредих и после не можех да ги открия и да ги избирам от Connections, a се появиха в Arhitecture - Component - Place a Component. Въпросите ми са следните: 1. От къде мога да поставям връзки м/у елементи в метална конструкция и ако ги няма от къде да ги намеря и заредя в Revit2018 Видях, че в Revit2019 има раздел STEEL и от там мога да избирам Connections. Как се случва това в по предишните версии на Revit? 2. Защо след като използвам Insert - Load family и заредя нова фамилия тя не може да бъде избрана от съоъветното място, към което би трябвало да се намира, а се намира в Arhitecture - Component - Place a Component. Забелязах, че след като сваля дадена фамилия от BimObject например и след това я заредя в проект, тя отново се намира в Arhitecture - Component - Place a Component. как мога да оправлявам и намирам обекти които ги свалям от такива сайтове и ги зареждам в мой проект?

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте, причината за вашето объркване е, че името на папката в която се намират дадени фамилии в библитоеката с фамилии може да не отговаря на категорията на елементите в проекта. Що се отнася до металните връзки - те са нещо сравнително ново във функционалността на Revit и следва да се инсталира допълнително. Ето едно едно запознаващо видео - https://www.youtube.com/watch?v=n8l6N5h_vdk

  арх. Петър Пенчев:

  П.С. Имайте предвид, че подобни връзки се позлват с едно на ум от гледна точка на това, че файлът започва да става тежък. Не особено често се налага всички болтове, планки и заварки да се моделират. Често за координация се стига само до моделиране на основните елементи греди, колоби, вути, но без болтове и връзки. Разбира се - зависи каква е целта на модела.

  Любомир:

  Гледах видеото, но след като вляза в Autodesk App, би трябвало да изглежда така: но при мен изглежда така Няма как да Update - на Може ли да ми дадете някаква идея от къде да заредя Steel connections

  арх. Петър Пенчев:

  Най-добре е да се свържете с доставчика си на софтуер и да говорите с него как да инсталирате Steel Connections.