Подравняване на изгледи върху различни чертожни листове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как да...

  Светлозар Димов:

  Как да задам име на разрез, което да се появява в работните равнини и чертежите, а не Ревит автоматично да попълва номер на детайл и референция към чертеж?

  арх. Петър Пенчев:

  Тук вече трябва да се променя фамилията която е за символа в края на разрезната линия. За целта маркирате една разрезна линия и от палета с насторйки избирате Edit Type. След това:

  След което: От двете падащи менюта може да изберете каква фамилия да се ползва за символа във всеки от кращита на разрезната линия. Условно едното е "глава" другото е "опашка".

  За да редактирате пък фамилиите, можете да ги намерите в проектният браузър тук:

  Като търсите раздела "Annotation Symbols" и от там съответното име на символа. Като го намерите с десен клик върху него и "Edit"

  Намирайки се във фамилията можете да промените какво да се поакзва. Избирате дадения текст, който е т.нар. Label, след това Edit Label И от там можете да изберете какъв параметър да показва - можете да изберете View Name. И в проекта да именувате разрезите 1,2,3 например , а когато поставите чертеж на чертожния лист да промените параметъра Title on Sheet.

  Светлозар Димов:

  Благодаря за изчерпателния отговор! А какво е Вашето лично мнение-смятате ли, че трябва да оставим Ревит сам да организира имената на детайлите?

  арх. Петър Пенчев:

  Не съм сигурен, че разбирам въпроса. Ние посочваме на Ревит как да показва имената и номерата на детайлите. Т.е. имаме пълния контрол да му зададем как желаем да организираме всичко. Най-базовите насторйки и фамилии са организирани по-скоро за американските стандарти и за начина по който те показват нещата. Има все пак добри идеи и при тях.