Създаване на нова фамилия чрез шаблон

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • От къде можем да свалим библиотеки с темплейти, които не са инсталирани с програмата?

  Милена Христова:

  Ако е инсталиран Revit Structure към него няма темплейти за архитектурни елементи да речем мебели като в случая. От къде можем да свалим тази библиотека с темплейти?

  арх. Петър Пенчев:

  Тук можете да видите обяснение как да добавите нови библиотеки при вече инсталиран Revit - https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Installing-additional-Revit-content-libraries.html . Също така мога да ви препоръчам официалният партньор на Autodesk за библиотеки с фамилии, който може да намерите тук - http://bimobject.com/en/product

  Краси Кръстев:

  Здравейте,

  в сайта който е споделил Петър -

  http://bimobject.com/en/product

  може да се намерят наистина много библиотеки от всяка сфера - Архитектура, ВиК, ОВИ. Сайта е супер за намиране на какво ни трябва.

  Ето още няколко сайта в които също може да намерите нещо което търсите.

  https://www.polantis.com/

  https://www.nationalbimlibrary.com/find-bim-objects

  https://www.magicloud.com/#/search

  Милена Христова:

  Благодаря много за полезните линкове, ползвала съм някои от тях и наистина има интересни неща, но аз имах предвид не готови фамилии, а темплейти за създаването на фамилии, защото при инсталирането да речем на Revit Structure не се инсталират темплейти за създаване на архитектурни елементи.

  Петър Димитров:

  Здравей, Аз да споделя и нещо на български.

  http://structure.cadpoints.com/revit-families-basics-webinar-16-12-2015/

  Записан семинар на тема фамилии в Revit от дистрибутора на програмата. На мен ми беше полезно.

  Ромина:

  Благодаря за спорелянето на всички линкове.

 • Защо се подпъхват?

  Ивайло Иванов:

  Защо, моля, при мен когато с W+T създам 4-те прозореца, горният и долният вляво се подпъхват под палетата Properties - респ. Project Browser (стр. 1 на сн. 1)? В урока (стр. 1 на сн. 2) не са подпъхнати. Как, моля, автоматично се избягва това подпъхване, а не поотделно да свивам ръчно горния и долния прозорци вляво за да ги отпъхвам от палетите? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Защото вие е плаващ прозореца с параметрите (Properties) Трябва да го "залепите" в лявата част на екрана. Това е показано в едно от предходните видеа. Задръжте с левия клавиш на мишката върху надписа Properties и после го завлачете в станичната част на керана докато не се визуалзиира един правоъгълник, плътно по контура на екрана. Има го показано как става в един от уроците за интерфейса в началото на курса.

  Ивайло Иванов:

  Благодаря, но това "залепване" става само отгоре и отдолу. Отляво и отдясно при мен не се получава независимо от многобройните ми и упорити опити да постигна това "залепване" отляво или отдясно. Бъг ли е това, що ли? Липса на нещо при инсталирането на Revit ли?...

  арх. Петър Пенчев:

  Най-вероятно нещо ви убягва и не успявате да го закачите странично. Не съм срещал бъг с такъв казус, обикновено на хората им е трудно и трябва да свикнат.