Създаване на стълба чрез компоненти

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Как може da postroia stalba kato tazi, no s dve razli4ni viso4ini na stapalata predi megdinnata postadka i sled?

  Kameliya Mauersberger:

  nalaga mi se v proekta da postria takava stalba. Ne se polu4i po tozi metod. Probvah da sazdam dvete ramena na stalbi po otdelno i dotuk dobre, no kato sloga posle otdelno megdinnata plostadka v razrez tia ne se svarzva s stalbata. I komandite za svarzvane ne deiatvat vavho tezi elenemti. Kakvo oste moga da napravia za da sazdam takava stalba?

  арх. Петър Пенчев:

  Щом имате различни височини на стъпалата, няма как наистина да се изпълнят в една команда. Във версия 2018 има възможност за създаване на стълба която да преминава през няколко нива и съответно да се настройват отделните рамена с каква височина да са, но само за една двураменна стълба не съм убеден, че ще помогне. Може да опитате. А що се отнася до графиката, можете да изпозлвате графични похвати, за да изобразите праивлн остълбата в разрез.

  https://www.youtube.com/watch?v=KTYCCZuq1lI

  Kameliya Mauersberger:

  мерси за бързият отговор. Построих я на два етапа. Първо елементите, където е различна височината, по отделно и останалите преминават като един елемент през всички етажи. И с настройки на връските само в нужният разрез

  арх. Петър Пенчев:

  Радвам се, че сте се справили с казуса.

 • Откъде идва това?

  Ивайло Иванов:

  Откъде, моля, се появява това второ удебеляване на стълбата (стр. 2 и 3) от карт. 2, което се получава след кликването за потвърждаване на зелен. отметка от Mode на Modify/Create Stair (горе), което второ удебеляване го няма (стр. 2 и 3 от карт. 1) преди кликването на зел. отметка (стр. 1 от карт. 1). Това второ удебеляване създава усещането, че стълбата не е поставена както трябва, което всъщност не е само усещане, ами си е точно така, т. е. стълбата не е където трябва (стрелки 1 и 2 от карт. 1 и стрелка 1 от карт. 4). Това допълнително и пречещо удебеляване, което, както писах по-горе, се появява след кликването на зел. отметка за потвърждаване вида и избора на стълбата, се вижда по-ясно на карт. 5 с помощта на стрелките там. Как, моля, се избягва това? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Това е така наречения Stringer , или можем да го наречем страница. Идва от типа на стълбата. Маркирате стълбата и кликване Edit Type. Там в параметрите търсите Right Support, Left Support и избирате от менюто None. Нямам пред себе си отворена програмата, та ако имате проблем, пишете за по-конкретно отговор. Ако правите Monolithic Stair, изобщо няма да фигурират тези опции. Във вашия случай най-вероятно ползвате Assembly Stair