Инструменти за създаване на отвори

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Какъв размер задаваме на отвор в покрив под наклон?

  арх. инж. Краси Петрова:

  Когато създаваме отвори в покрив под наклон, точния размер на отвора, който задаваме е по наклона на покрива или неговата хоризонтална проекция?

  арх. Петър Пенчев:

  Зависи какъв подход за отвора избирате. Ако създавате покрив по скица - сама разбирате, че отвора ще бъде зададен като хоризонтална проекция. Ако искате да напраивте отвор по наклона, може да ипозлвате оцпията от лентотово меню раздел "Architecture" в таба "Opening" , която се казва "By Face". Чрез нея ще скицирате отвор който е в равнината на ската на покрива.

 • Как се създават други отвори?

  Ивайло Иванов:

  За правоъгълни отвори разбрахме. Но как, моля би се създал някакъв отвор с криволинеен контур (кръг, елипса или дори произволна затворена крива или начупена линия (някакъв полигон, например). Как би се създал такъв отвор в покрив или в стена с командата-икона Wall от Opening на Architecture? Може ли това? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  С командите от раздела Architecture - Openings няма възможност за нестандартна форма. Единият вариант е да си направите предварително фамилия в която има Void и тя да реже в ъсответната форма. Друга опция е, ако става дума за стена да изпзолвате - Edit Profile. Не е най-добрия вариант, но работи по някога. Ако е плоча, таван, покрив - няма проблем да коригирате самата скица, за да има отвор.