Добаване на материал към геометрия. Зареждане на фамилия в проект

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Как задаваме материал към създадена геометрия?
Маркираме геометрията и променяме параметъра Материал (Material) от панела с настройки
Маркираме геометрията и променяме параметъра Материал (Material) от контекстуалното лентово меню
Маркираме геометрията и променяме параметъра Материал (Material) от лентата с опции

Въпроси и отговори

 • Как да заредя масата в проекта с къщата в същия мащаб ?

  Албена Стойкова:

  Здравейте, заредих масата в проекта с къщата, но е огромна ?

  арх. Петър Пенчев:

  Всички компоненти както и самия модел са в мащаб 1:1. Мащаб единствено имат съответните изхледи, като разрези и планове. Проверете в какви единици моделирате и как е настроен модела. От раздела "Manage" - >Project Units, ако там всичко отговаря и сте моделирали правилно размерите, то явно самата маса която зареждате е неправлно моделирана. Поставете дименсия или измерете дадно разстояние , вижте в какви единици сте моделирали (от менюто Manage) и ще стане ясно къде е грешката.

  Албена Стойкова:

  Благодаря !

  Захари   Даскалов:

  Видимо масата е огромна. Такава трябва и да е благодарността. Тук е мястото да благодаря на арх. Петър Пенчев за компетентните коментари, отговори, а може би и за целия курс.

  модул97:

  Здравейте.Имам следния въпрос.Има ли начин една фамилия да я превърна в друга категория.Вратите например се асоциират със стена, а искам да я превърна в мебел, за да мога да я поставям свободно на чертежа. Благодаря предварително за отговора!

  арх. Петър Пенчев:

  Не съм видял въпроса ви. Трябваше да създадете нова тема, за да реагирам на време. Можете да сменяте категориите, но не всяка промяна е възможно. Точно за такива специфични случаи в които се изисква така наречения host, няма как от фамилия която ѝ трябва стена да я превърнете в свободностояща. За това е и много важно когато създавате фамилия да започнете от правилния шаблон. Промяната, ако тя е възможно, става от тук Когато се намирате в самата фамилия, не в проекта.