Как Revit реагира на нашето поведение. Контекстуални менюта

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
В кой раздел от лентовото меню се вижда най-добре промяната на интерфейса при различен контекст?
Раздел Модификатори (Modify)
Раздел Архитектура (Architecture)
Раздел Анотации (Annotate)

Въпроси и отговори

 • Как да възстановя Ивицата с опциите под Рибън менютата?

  Анелия:

  Здравейте, Има следният проблем:Липсва ми Ивицата с опциите под Рибън менютата. Не обърнах внимание, когато ми инсталираха програмата в първоначалния екран , дали фигурираше тази лента. Изгледах повторно целия първи модул. Опитах се да възстановя тази ивица чрез View / User Interface, но уви никъде не намерих опция с която да го "извикам". Моля за указания или насоки, къде да погледна или какво да направя за да я възстановя.

  арх. Петър Пенчев:

  Здравейте,

  Не съм сигурен за коя лента или меню говорите. Ако говорим за лентата с опции - тя се появява само при стартиране на дадена команда или при маркиране на даден елемент. Например при стартиране на командата за изпълнение на стена :

  Но само при маркиране или стартиране на команда - преди това там, под рибън менюто, няма нищо. Ако пък случайно говорите за палета с настройки, който също не виждам на картинката която прилагате, той се контролира от таба "View' -> User Interface -> Properties или клавишна комбинация Ctrl+1. Надявам се това ще ви ориентира, ако все пак не намирате отговор на въпроса, моля опитайте по-конкретно да обясните или посочите, коя лента ви липсва. Благодаря!

  Анелия:

  Здравейте и благодаря за отговора. Има предвид точно тази лента, която сте маркирали на вашата картинка. Тя не ми се показва когато стартирам команда за създаване на някакъв елемент в модела - напр вртата - ето : или стена - ето: Актииран ми е Properties от View / User Interface и въпреки това тя не се показва. Къде другаде трябва ад погледна и какво да отметна или активирам за да се покаже?

  арх. Петър Пенчев:

  По някаква причина при вас лентата се появява отдолу - явно не сте обърнали внимание, ето

  Съответно и при стартиране на командата за изпълнение на стена - също се поакзва отдолу.

  Анелия:

  Да, видях, че лентата е отдолу и я преместих на мястото й. Сега ще мога да я използвам както показвате в уроците. Благодаря ви!