Адаптиране на интерфейса според нуждите. Позиции на палетите проектен браузър и настройки

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Къде в прозореца на прогамата можем да поставим палета с настройки?
В лявата част
В долната част
Където пожелаем

Въпроси и отговори

 • Как мога да върна първоначалното положение на палетите?

  Руско Петров Кахърков:

  При местене на палетите Properties и Project Browser ги насложих един върху друг, за да се виждат чрез табовете, но сега не мога да ги върна в основното положение един над друг.

  арх. Петър Пенчев:

  Вижте отново клипа. Ако сте насложили двата палета и те са достъпни чрез табове - задръжте с левия бутон на мишката върху името на съответния таб и със задържане на бутона го завлачете в работното пространство - сега палета "плава" свободно. Така единия палет "палва" свободно, а другия палет обхваща изцяло лявата/дясната част от прозореца. Хванете "плаващия" палет и по начина показан във видето след 3:00 можете да го поставите върху другия, но обърнете внимание къде трябва да поставите курсора на мишката. След това пускате левия клавиш на мишката, чрез който сте завлачили палета и двата палета отново са един над друг.

  Руско Петров Кахърков:

  Благодаря! Беше лесно.:)

 • Коя е настройката?

  Ромина:

  В Project Browser-a - Views - Structural Plan искайки да променя името на даден план: Кота+2.92, ми дописва "Structural Plan", тоест става "Structural Plan Кота +2.92". Бих искала да знам коя е настройката, която трябва да задам, за да не ми дописва Structural Plan към Името на плана? Благодаря

  арх. Петър Пенчев:

  Ако правилно успявам да се ориентирам от написаното имате следната ситуация. Това се дължи на настройките за Browser Organization. В проектният браузър кликнете с десен бутон, на най-първият клон "Views" и изберете Broser Organziation. След това изберете реда на който имате отметка и от бутоните вдясно изберете "Edit". След това изберете таба Grouping and Sorting. Там на второто поле "Then by" изберете Family and Type При вас вероятно настройките ще са малко по-различни и ако не се ориентирате , ще ви помоля за скрийншоти от вашата ситуация, за да помогна. Успех!