Запознаване с комбинирана стена. Създаване на нов тип комбинирана стена

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кой тип системна фамилия за стена ни позволява да имаме различна структура на стената по височина?
Комбиниранa стенa (Stacked Wall)
Обикновенa стенa (Basic Wall)
Окаченa фасадa (Curtain Wall)

Въпроси и отговори

 • Как да обединя стените повторно?

  Denitsa:

  Здравейте, а как след разделяне с break стените пак да се обединят? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  Най-лесно мога да отговоря така -

  https://s1.gifyu.com/images/WallSplit.gif

 • Може ли създаден тип стена да се ползва и в друг проект?

  инж. Иван Иванов:

  Във двете видеа, създаваме допълнителен тип стена. Възможно ли е стени, които сме създали да бъдат запазени и ползвани в друг проект и ако да как?

  арх. Петър Пенчев:

  Да, може. Както казват - много добър въпрос, благодаря =) Типовете стени е едно от нещата, които е добре да бъдат добавени в темплейт файл. Както видяхте в първите видеа, можем да започнем нов файл на база темплейт. Този темплейт обаче може да бъде създаден от самите нас с всичко необходимо за нашия проект. Например имаме темплейт, който съдържа най-често изпозлваните от нас типове стени, вече настроени и създадени текстове, дименсии типове линии и друго. За да направим ткаъв темплейт е нужно да отворим стандартен проектен файл, след това да създадем всичко необходимо и накрая да го запазим като темплейт, което става чрез опцията Save As ->> Template

  Ако имате нужда от повече разясненяи относно Revit Template файлове, може да се свържете допълнително с мен. Изпращам и линк към една презентация, която беше изнесена на последната Sofia Revit User Group. https://drive.google.com/file/d/16jDJw7cPGBtKoKq7mm_jLA_q6ANfvw7X/view?usp=sharing

 • Как да направя борда на плоския покрив?

  Георги Георгиев:

  За да предотвратя термомост, борда на плоският покрив трябва да е облечен изцяло от топлоизолация. В моя външната стена е от сандвич панел (1), а самият борд съм го направил като стена с топлоизолация от вътрешната стена. След като избера командата Join за борда и плоския покрив се свързват добре и изглежда коректно (2). Въпросът ми е може ли топлоизолацията на борда да обърне и отгоре, за да бъде вярно и да се избеге термомост?

  арх. Петър Пенчев:

  Самата стена няма как да обърне отгоре. За целта добавете под или друг елемент по ваше усмотрение, който да играе ролята на изолация. Предлагам под, защото след тов апри ваденето на количества ще го проследите най-добре според мен.

  Георги Георгиев:

  Благодаря!