Особености на привързването на стени към покриви и подове

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
При използване на командата за привързване на стена към геометрия, как контролираме дали горната или долната част на стената ще бъде привързана?
Чрез избиране на съответната опция от лентата с опции
Чрез избиране на съответната опция от панела с настройки
Чрез избиране на съответната опция от контекстуалното лентово меню

Въпроси и отговори

 • арх. Петър Пенчев:

  Пода не може да бъде привързан към покрива, както привързваме стена например. Като вариант пред вас стои възможността да обедините геометрията използвайки инструмента "Join Geometry" от лентовото меню

  Като при старитране на командата, първо избирате единия елемент (пода), после избирате другия елемент (покрива)

  Йоана Чушкарева:

  Благодаря, Ви!

 • Може ли окачения таван дасе привърже към покрива?

  Веселина Димитрова:

  Здравейте, тъй като файла за старт, който сте прикачили не отговаря точно на този, върху който говорите, а именно над етаж 2 няма плоча или нещо друго, което да ограничи стените да стигат до покрива, реших да направя окачен таван (до тук ми стигат знанията). Но възникана следният проблем: като променям наклона на покрива - при по-остър покрив окаченият тавана стърчи навън, пробвах с Join, но не се реши този проблем и не намирах начин да привържа окаченият таван към покрива. Въпроса ми е има ли начин да се превържат двата елемента.

  арх. Петър Пенчев:

  При такъв подход ще трябва да коригирате скицата на окачения таван. Ако променята наклона на покрива, то ще трябва да промените и контура на окачения таван.

  Веселина Димитрова:

  Явно това не е най-добрия подход.

  Kristina Krumova:

  Здравейте, имам случай, в който привързвам стена към двускатен покрив, но тя се привързва само към единия скат. Какво трябва да се направи в случая?

  Kristina Krumova:

  Извинявам се, без да искам пуснах въпроса като отговор на друг въпрос.

  арх. Петър Пенчев:

  Ако е възможно, качете модела някъде онлайн и пуснете линк да го сваля, за да мога да работя директно в него. Така ми е трудно да гадая каква е причината. Би трябвало ако махнете всички привързвания и не сте редактирали профила на стената тя да се привърже успешно. Ако макрирате стената от лентовото меню изберете Detach All. След това се уверте, че не сте променили ръчно профила на стената, увертете се, че покривът изцяло покрива стената, (проекцията на покрива в план) и след това изберете Attach.

  Kristina Krumova:

  Махнах привързванията, нищо не помогна. Накрая изтрих стената и я изчертах наново - привърза се към покрива без проблем.

 • Защо има проблем с прикачване на стена към покрив?

  Kristina Krumova:

  Здравейте, имам случай, в който привързвам стена към двускатен покрив, но тя се привързва само към единия скат. Какво трябва да се направи в случая?

  арх. Петър Пенчев:

  В другият ви пост, дадох предполагаем отговор и молба, ако продължавате да имате проблем да изпратите модел.