Може ли окачения таван дасе привърже към покрива?

Тайните на Revit Architecture
Revit Architecture
Основи на BIM и Revit

Здравейте, тъй като файла за старт, който сте прикачили не отговаря точно на този, върху който говорите, а именно над етаж 2 няма плоча или нещо друго, което да ограничи стените да стигат до покрива, реших да направя окачен таван (до тук ми стигат знанията). Но възникана следният проблем: като променям наклона на покрива - при по-остър покрив окаченият тавана стърчи навън, пробвах с Join, но не се реши този проблем и не намирах начин да привържа окаченият таван към покрива. Въпроса ми е има ли начин да се превържат двата елемента.

При такъв подход ще трябва да коригирате скицата на окачения таван. Ако променята наклона на покрива, то ще трябва да промените и контура на окачения таван.

Явно това не е най-добрия подход.

Здравейте, имам случай, в който привързвам стена към двускатен покрив, но тя се привързва само към единия скат. Какво трябва да се направи в случая?

Извинявам се, без да искам пуснах въпроса като отговор на друг въпрос.

Ако е възможно, качете модела някъде онлайн и пуснете линк да го сваля, за да мога да работя директно в него. Така ми е трудно да гадая каква е причината. Би трябвало ако махнете всички привързвания и не сте редактирали профила на стената тя да се привърже успешно. Ако макрирате стената от лентовото меню изберете Detach All. След това се уверте, че не сте променили ръчно профила на стената, увертете се, че покривът изцяло покрива стената, (проекцията на покрива в план) и след това изберете Attach.

Махнах привързванията, нищо не помогна. Накрая изтрих стената и я изчертах наново - привърза се към покрива без проблем.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.