Създаване на стени и основни параметри.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Тест за преминаване към следващия урок

 
С натискането еднократно на кой клавиш от клавиатурата прекъсваме верижното създаване на сегменти стени?
Esc
Alt
Enter

Въпроси и отговори

 • Как да начертая стена 52 см

  Георги:

  Как да начертая стена 52 см широчина_

  Петър:

  Здравей, Виж следващия урок от модула, за да видиш как да контролираш структурата на слоевете на стената. Там ще видиш и как може да порменяш дебелината на всеки слой - от параметъра за дебелина на слоя.

 • Може ли да предложа един дру подход при изчертаване на стена?

  Daniel Donchev:

  Преди всичко искам да благодаря за много добрият и дълго чакан курс, но искам да направя една лекичка корекцийка на която обърнах внимание гледайки видеото, а именно, че докато чертаем стена чрез линия не е необходимо да излизаме всеки път с Esc, а просто трябва да махнем отметката на chain-верига в лентовото меню, разбирасе ако искаме да чертаем стените, като отделни елементи !!!

  арх. Петър Пенчев:

  Разбира се, това е така. Въпрос на крайна цел и как ви е удобно да модлеирате. Може да искате да изчертаете две отделни стени и след това да продължите останалите стени във "верига" т.е. изпозлвайки отметката "Chain" и тук е по-удобно да натиснете Esc първите пъти и след това да продължите да моделирате, защото ако поставяте и махате отметката ангажирате използването на мишката, а чрез Esc оставяте мишката свободна. Разбира се това е субективното ми мнение, за това са показани и двата варианта, обяснено е какво прави и отметката и клавиша Esc, оставям на всеки да намери правилния отговор за него =) Поздрави!

 • Как да начертая стена под произволен ъгъл, елипсовидна стена или стена, определена от произволна крива?

  Ивайло Иванов:

  Как, моля, да начертая стена, к. сключва ъгъл, нецяло число градуси, прим. 20,73 градуса или 15 градуса 12 мин. и 37 сек., примерно или елипсовидна стена, или стена, определена от произволна крива? Благодаря.

  арх. Петър Пенчев:

  За стена под ъгъл - изпозлвайте дименсиите които се появяват когато маркирате елемента. Тук съм направил две стени по ъгъл, маркирам едната и дименсията за ъгъл се появява. Кликвам върху нея и мога да въведа ъгъл с каквато точност искам. Що се отнася до кривите и елипсите - чиста геометрия. Въпрос на построение чрез наличните инструменти за изчертаване на стени - дъги и други. Вариант е и да се изпозлва Mass елемент и Wall By Face.