Поставяне, преномериране и преименуване на стаи

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Може ли да променяме очертанията на стая?

  Антоанета Генчева:

  Здравейте! Имам следния въпрос - ако имаме френски прозорец и по някаква причина искаме частта от фасадната стена (като площ), която е в рамките на този прозорец, да бъде включена към площта на прилежащата стая - как може да стане това?

  арх. Петър Пенчев:

  Очертанията на стаята се контролират единствено от елементи които дефинират граница на стая - т.е. "Room Bounding Elements" - Такива в план са - стгени, архитектурни колони, бетонови структурни колони и линии разделящи стаи - "Room separation lines". Може да изпозлвате параметъра "Room Bounding" на стената, като така контролриате дали тя да дефинира граница на стая или не.

  Комбинацията от Room Separatоr Lines и стени които дефинират или не стая могат да постигнат всякакви варианти за очертаняита на стаята.

  арх. Петър Пенчев:

  Не довърших, че комбинацията от Room Separatоr Lines и стени които дефинират или не стая могат да постигнат всякакви варианти за очертаняита на стаята.

  Антоанета Генчева:

  Благодаря за отговора! Мисля, обаче, че може би няма да се постигне желания ефект - към площта на стаята да се включи само частта от стената, която е в очертанията на прозореца (например ако прозорецът равни по външната повърхност на фасадната стена), но ще пробвам. Друг начин би бил ако може тази малка част от стената (в рамките на прозореца) да може да се дефинира като стая?!?

  арх. Петър Пенчев:

  Може да подходите като направите външната стена на отделни сегменти. Сегментите които са точнов рамките на прозореца ще са без отметката "Room Bounding" и ще изчертаете допълнително - ръчно Room Separator Line до там до където искате да е границата на стаята в зоната на прозореца и ще получите желание ефект. Разбира се налице е неудобстовто на всеки прозорец да имате отделен сегмент стена, но все пак е решение. Ето какво имам предвид, а за да отделите сегментите можете да изпозвате посочения инструмент - Split Element