Как може да разделим текст в една колона?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да запазим фиксирани ширини на клетките при обновяване на информация от текст или друга таблица?

  Kolyo Angelov:

  Здравейте, В случай че зареждаме данни от един и същ тектс или таблица които периодично се обновяват, при всяко обновяване на информацията колоните си променят ширината по подразбиране. Как да направя така че данните да се обновяват без да ми се промеят ширните на колоните, които ширини вече съм определил?

  Райна:

  Когато при копирането сме маркирали целите колони, а не областта с данни, се запазва ширината

  Kocho:

  Доколкото разбирам имате пивот таблица, която "дърпа" данни от някакъв източник. Обаче когато рефрешвате - колоните се разширяват.

  в такъв случай, трябва да потърсите в опциите - десен бутон и Pivot Table Options отивате на Layout & Format и махате отметката на Autofit column widths on update

  това би трябвало да реши проблема

  Ако работите на версия 2019 и нагоре, може да си зададете по подразбиране отметката да е изключена на всички пивот таблици, които създавате.

  Kolyo Angelov:

  Здравейте, не сте разбрали правилно. Не е пивот таблица, а данните се зареждат от друга таблица. Има разлика дали се използва пивот или през DATA/From text

  Kolyo Angelov:

  Ако данните се зареждат чрез пивот таблица, докато работите с пивот таблицата основния файл А от който извличате данните е постоянно отворен и друг не може да прави корекции или да добавя информация в него. При извличане на информация през DATA/From text чрез натискане на Refresh All бутона обновявате информацията и във всеки файл може да се работи от други потребители, т.е зарежда информацията и не поддържа постоянна връзка с основния файл А.

  Kocho:

  Ами казвайте ги тези работи де. Щом е така, трябва да кликнете на таблицата, в лентата с бутони са появява меню Table Design. Кликате на него и отивате на External Table Data > Properties

  Там трябва да махнете отметката пред Adjust column width и така ширината няма да се променя.

  Kocho:

  Относно това: "Ако данните се зареждат чрез пивот таблица, докато работите с пивот таблицата основния файл А от който извличате данните е постоянно отворен и друг не може да прави корекции или да добавя информация в него."

  Тук има ли някакъв проблем, за който да помагам?

  Принципно не съм убеден, че е така както обяснявате, но най-вероятно пак не съм разбрал нещо

  Kolyo Angelov:

  Благодаря за отговора-получи се.

 • Как решаваме по какъв начин копираме в таблица - дали копираме текст (Text to columns) или просто текст (From text)?

  Снежана Бесарабова:

  Дали решението да копираме чрез "Text to columns" е в случая когато имаме текст или текст с цифри в него?

  Kocho:

  Не разбирам въпроса. какво искате да направите? Ако дадете и някакви картинки ще е още по-добре

  Снежана Бесарабова:

  Благодаря, правя уточнение. Мисля че когато поне половината от текста, който трябва да разпределим в колони е под формата на текст (думи), то за предпочитане е е да копираме чрез "Text to columns".

  Kocho:

  Продължавам да не разбирам. Text to columns не е за копиране. Той разделя текст в една колона на няколко колони. Примерно ако в клетка имаме име Иван Петров Тодоров, с Text to columns можем да разделим имената в три отделни клетки.

  Това ли се опитвате да направите?

  а какво е From text?