Добавяне на заглавна част и номерация на листата

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Първи ред на всички страници.

  Иван Михайлов Слаев:

  Здравейте,

  Искам да попитам, ако "замразим" първия ред, той ще се разпечатва ли на всяка страница и ако не как да направим така, че при разпечатване автоматично да се добавят имената на колоните на всяка страница?

  Благодаря!

  Иван Михайлов Слаев:

  извинявам се, избързах малко, можете да изтриете коментара...

  Татяна Васильовска:

  Чрез командата  "rows to reat on top"

  Татяна Васильовска:

  Влизаш в Page Setup след това Sheet и тогава горната команда rows to repeat on top  и избираш реда, който искаш да се появява на всяка страница

 • Page Layout

  инж. Калин Калинков:

  Здравейте, имам следния въпрос: възможно ли е в "page layout" да се преоразмеряват (разтеглят) колоните автоматично, така че да се впишат плътно в границите на листа, а не да оставят свободно място, както е показано на примера?

  Христина Машева:

  Здравей, не знам какво имаш предвид под "автоматично", но единствения начин, за който се сещам това да стане е чрез Scale. Меню Page Layout и после си увеличаваш мащаба докато ти хареса.

  инж. Калин Калинков:

  Благодаря ти за отговора, но идеята ми беше това да не става с нацелване на мащаба или нацелване на широчината на колоните. Дали няма някой по-интелигентен начин?

  Росица Божкова:

  Команда FIT to PAGE

  Кирилка Станкова:

  Може би не разбирам въпроса добре, но едно "по-плътно" (ефективно) изпълване на листа може да се получи като се намалят полетата на листа. А това става от Page Setup --> Margins или от бързите бутони в Page Layout -->Margins --> Custom Margins.

  Надежда Георгиева Лямова:

  След като сте си настроили границите на листа просто изберете от Print Prewiev  опцията No Scaling и след това от падащото меню изберете Scale All Columns to Fit. Това е..

  инж. Калин Калинков:

  Много балгодаря за отговорите. Последния на Надежда има смисъл, но само ако имаме данни с широчина около една страница. В противен случай при повече въведени данни в широчина, при тази опция се стеснява драстично крайното изображение за принтиране. Идеята на оригиналния ми въпрос беше, дали има опция, която автоматично да преоразмерява широчината на колоните, така че те да се поберат точно в Margin-ите на листа, за да не остава свободно пространство, което не изглежда хубаво.

  Ваня Драганова:

  Ако правилно съм Ви разбрала, то искате да няма празна колона / колони в page layout от значещата част до границите за разпечатване на листа? Ако ползваме същия файл от урока, аз бих изпорзвала Print selection при маркирана област, която искам да разпечатам, след което ще задам настройките да се запаметят в Page Setup. Както в следващото видео:

  https://aula.bg/u/MjI3MzcwMzI4OQ
  Ваня Драганова:

  :(( Коментарът ми не е коректен, съжалявам. Може спокойно да го игнорирате :(

 • Как да открия вградените лога във версия 2010?

  Мария Урилска:

  При мен когато натисна на Picture не се появява подобен прозорец, а само списък с моите лични файлове...

  Краси Кръстев:

  Здравей, ако търсиш ( снимка 1 позиция 1 и 2 ) са въведени в 2013 версия и в 2010 ги няма, и доколкото знам те търсят онлайн лога.

  При теб както и споменваш, когато избереш има само from file тоест някъде от компютъра да си избереш картинка, попринцип има вградени картинки CLIP ART ( които са част от пакет на MIicrosoft ) които като избереш from file може да отидеш в директорията на CLIP ART ( виж пътя на моя компютър за да се ориентираш къде да търсиш - 
  C:\Program Files\Microsoft Office\CLIPART\PUB60COR ) влизайки в тази директория има избор от доста картинки ( лога ) които са се качили при инсталацията на MS пакета.
  Това е един алтернативен вариант, надявам се да съм бил полезен с отговора.
  Мария Урилска:

  Благодаря, намерих ги! :)

  Dragova:

  Страхотно! За първи път откривам тези картинки:))) Краси, много благодаря!

  Avramova:

  И аз имах същия проблем и след консултация с форума, т.е Краси Кръстев и аз ги намерих. Благодаря, нямаше да ги открия без помощ.

  Невена Николова:

  Много благодаря!

  Mila Georgieva-Petrova:

  И аз имах същия проблем и го реших следвайки показаната от теб "пътечка"! Благодаря!

  Евгени Цавков:

  Благодаря за информацията! И аз се сблъсках с този проблем :)

 • Има ли как да добавя текуща дата или час някъде из самия файл, а не в Header или Footer?

  Анита Данова:

  Например "редактирано на ......(current date)", но това да е точно над таблицата да речем.

  Дарина Иванова:

  Функцията за дата и час е =NOW(). Появява се текуща дата. Ако желаем произволна дата, написваме я в избрания стил на датата. Например: 10.02.2016 или 10/02/2016.

  Анита Данова:

  Благодаря :)

  Стефан Христов Проданов:

  (Ctrl + Shift + : ) Въвежда текуща стойност която се форматира за Date или Time.

 • Защо само заглавието ми се появява автоматично на всички листи във версия 2010?

  Kalina Lyudmilova Konova:

  Здравейте:) Уж повтарям всичко както Вие показвате, но логото и footer-а ми се появяват само на първия лист. За всеки следващ трябва да го правя наново. Само заглавието автоматично се появява на всички страници. Какво бъркам? Много благодаря!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Калина.

  По какво точно съдиш че не всички страници не са надписани?

  Обикновенно ако надпишеш само първата страница, следва да се надпишат всички последващи страници (или последната в която има запис) в които има запис в основната част на страницата. Тоест ако имаш запис в 1,2, и 4 страница от таблицата, следва от първа до четвърта страница да имаш надпис, на другите страници най-вероятно няма да се вижда надписа за footer, НО интересното е че виждаш на вскя една страница Header - a... доста интересен проблем.

  Ако мога да те помоля да изпратиш файла на kr_krastev@abv.bg в ,омента в който си надписала само една страница, за да мога да го погледна.

 • Как при избор на различна първа страница да запазя текста във Footer-a от предходната страница?

  Николай Петров:

  Здравейте, ще дам следния пример: на първа страница съм озаглавил таблицата в Harder полето, попълнил съм и Footer-a, но не искам на втората страница да се повтаря заглавието. Искам да имам различна страница от първата в която да пише отдясно продължение, но да се запази Footer-a. Стигнал съм до решение, но отново за втората страница трябваше да попълня Footera-a. Алтернативно решение без да повтарям тази стъпка има ли? Също така ме интересува, как да се преборя с проблема от приложената снимка. Използвам различен браузър от посочения. Версия на Ексел 2013 г.

  Tanya Tsoneva:

  Уважаема Аула, Много съм доволна от Вашия курс. Поглъщам информацията с удоволсвие. Всичко ми допада от лекциите на г-н Цукев и отговорите в коментари на Краси Кръстев до споделените практики между колегите. Но аз имам едно притеснение, защото съм възратна дама (33 години и 344 месеца) и много бързо забравям, още повече, че в момента не изполлзвам Excel в работата си. Въпросът ми е: Мога ли да си закупя ваша книга с "Есенцията на материала"? Благодаря Ви!

  Диана Проданова:

  Може сама да си сътворите тази книга - с хубава тетрадка, цветни химикалки и моливи. Заедно с предоставените файлове след уроците след време лесно ще си припомните нещата. А и правейки това по-малко ще забравяте.