Как да направим динамична връзка към продуктова информация и цени от Excel база данни.

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Nomer kato vrazka mevdu tablici

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Здравейте, Не мога да вържа двете таблици, понеже не ми се изписва Nomer, а Name, въпреки че съм го посочила преди това. В таблицата преди да посоча Link External Data.. съществува , но после не се показва. Къде може да ми е грешката?

  Иван Цукев:

  Предполагам, че пробата е с упражнението от урока?

  Ако е така - атрибутът е с име NOMER и ако не се появява, трябва да се сложи отметката както съм показал във видеото - на около 1:43 минута има отметка на NOMER.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Имам отметка на Nomer на 1:43 минута. На 1:47 минута се показват 2 колони с имена Nomer и Count. След като кликна на Link External Data на Drawing data column на 2:52 минута вече липсва Nomer. Има само Count и Name. Защо Nomer се замени с Name?

  Альоша Исаев:

  Здравейте Юлия Савова. Опитайте да изпълните упражнението в урок 9 и си запишете файла. Същият файл го използвайте в урок 10. При мен така се получи от втория опит. При първият следвах стъпките, които описвате и резултата беше аналогичен на вашия.

 • Деница Савова Михайлова:

  Здравей, и при мен така беше.Аз пробвах следното:create a new data extraction и давам next и save на файла,избрах element и nomer като в предния урок и продължавам да следвам стъпките,на path type избирам full path и след това си ми излиза Nomer от падащото меню.Но не мога да ти отговоря на въпроса защо номер се заменя с име,по скоро Nomer въобще не фигурира в падащото меню.

  инж. Юлия Петрова Савова:

  Благодаря Ви Деница! По този начин се получи.

  Tyrnokop:

  Здравейте. Какво се случва, ако excel таблицата с цени бъде изтрита? При следващо отваряне на .dwg файла, Autocad-ската таблица ще "гръмне" ли с празни данни или ....? Блсгодаря.

 • Мога ли да гледам уроците без инсталиран AutoCAD?

  Avramova:

  Здравейте, нямам инсталиран AutoCad, поради което не мога да науча този модул. Работя с офис 2010. Какво ще ме посъветвате в този случай. Благодаря. Офис 2010

  Георги Влайков:

  Пробвай да изтеглиш Qcad Demo дано да свърши работа.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Аврамова.

  Този модул е бонус модул в който автора на курса е включил малко по - специфични техники и по - специално интеграция между двата софтуеара - AutoCAD и Excel, този модул не е задължилно да се преминава и усвоява от хората, които реално в практиката не използват AutoCAD - това е моето лично мнение.
  Ако обаче държите на това да минете и през тези упражнения, то може да изтеглите една студентска версия от сайта на Autodesk - https://www.autodesk.com/education/free-software/autocad да я инсталирате или пък пробна версия от тук https://www.autodesk.com/products/autocad/free-trial и съответно да повторите показаните упражнения.
 • Краси Кръстев:

  За примера даден в урока най - краткия отговор е : не би трябвало.Ако изтриеш таблицата следва при отварянето на чертежа да виждаш съобщение ( снимка 1 позиция 1 ) което казва че ти липсват референтни файлове към чертежа.

  Ако избереш Update съответно ще ти се отвори прозореца на снимка 2, в който се показва че AutoCAD не намира файловете. 
  Но самата таблица си стои там с последно update - натите стойности в нея - снимка 3.
 • Защо към урока няма пример за упражнения. При сваляне на файла m9v10.dwg излиза m9v10-gotovo.dwg. Няма и Excel-ски файл. 

  Любен Помаков:

  Не е нужно допълнително обяснение.

  Краси Кръстев:

  Здравейте, под видео урока има .xlsx файл - снимка 1 позиция 1.

  Снимка_1