Как може да направим филтър под филтъра в Pivot таблица?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео

Въпроси и отговори

 • Възможно ли е чрез опциите на Ексел или чрез програмиране да променим външния изглед на екселската таблица, а същото време да запазим функциите и формулите на Ексел? 

  Румен:

  Също така в същото време потребителя да не може да променя,формули,външен вид на таблицата и т.н., а само да въвежда данни в нея? Изпратихте Всичко това се отнася за споделена работна таблица, в която работят няколко души едновременно, но един е човека който прави формулите и изгледа.

  Kocho:

  Възможно ли е чрез опциите на Ексел или чрез програмиране да променим външния изглед на екселската таблица, а същото време да запазим функциите и формулите на Ексел?

  Вероятно е възможно да се направи това, което си представята, но ... какво по-точно си представяте?

  Също така в същото време потребителя да не може да променя,формули,външен вид на таблицата и т.н., а само да въвежда данни в нея?

  Да, възможн е с Protect Sheet. Но, ако потребителят поиска, много лесно може да счупи паролата и самия файл.

  Я най-добре опишете точно какъв е казусът и какво искате да постигнете. Това което искате може да стане по много различни начини и не непременно това, което си мислите е най-доброто решение

  Румен:

  На практика имаме една пивот таблица която гледаме и работим няколко колеги и често от невнимание някои я чупи а аз я оправям и ми отнема доста време . Идеята ми е да се с направи външен вид различен от екселския да прилича като Саит например и всички да можем да набиваме информация и да си виждаме резултатите според критериите зададени в Ексел . Нещо като някаква форма за попълване на данни без да се разбира, че отдолу е Ексел . Благодаря за съдействието !

  Kocho:

  Доколкото разбирам вие сте един екип, който поддържа някаква обща таблица с информация, върху която таблица се правят справки с пивот таблица.

  Например агенция за недвижими имоти и всеки брокер си отбелязва на кои клиенти се е обадил, с кои е имал оглед, дали е за наем или за продажба, кои имоти са гледани, какви цени, каква е обратната връзка от клиента и т.н. (това е само пример).

  И проблемът е, че Пешо пише върху написаното от Тошо. Гошо объркал нещо и решил да го изтрие, ама заедно със своето затрил пет реда на Мишо. Мими пък вечно бърника и размества пивот таблицата така че на нея да ѝ е удобно, но на другите така не им харесва и т.н.?

  Нещо такова ли е?

  Румен:

  Да подобно е . Благодаря !

  Kocho:

  В такъв случай всеки може да си попълва негова таблица и да я държи на някаква папка. Отчетът да се прави в един мастър файл, който с Power Query да събира информацията от всичките.