AutoCAD към Excel. Вмъкване на графика от AutoCAD в Excel

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как се вкарва чертеж с връзка в Excel?

  Исмаил Исмаил:

  Начина, който се показва във видеото е вкарване без връзка. А ако искаме да вкарваме чертеж с връзка, т.е. промените да се актуализират и в Excel, тогава след като копираме обектите от AutoCAD в Excel ги поставяме с Paste Special/Paste Link/....(и избираме като какъв обект да се вкарва). Поздрави.

  Иван Цукев:

  Полезно допълнение към урока :)

  Росен Дяков:

  От първите 7 урока не научих нещо, което не знам. Все пак, ще прегледам и осаналите. Поздрави, Росен.

  КРАСИМИРА КРЪСТЕВА:

    не мога да отворя допълненията към урока с разширения  ***.dwg изписва се следния текстscreenshot117cb27-1a63d658.jpg

  Антония Натова:

  Може да го отворите ако имате Auto CAD.

 • Защо "crop" стана така тромав?

  Румен Драганов:

  В по-старите версии на ексел можеше съвсем удобно да се местят ъглите на картинката докато се избере зоната за изрязване. Защо във версията от видеото трябва да се налучкват някакви числа - досадно е, нали?

  Дарина Иванова:

  Всяка нова версия съдържа възможностите на старата, но обикновено притежава някои новости. От снимката се вижда, че стандартната опция Crop си я има, и се прилага по познатия начин. Опцията с избрана пропорция, ни улеснява когато искаме да вземем точно определен размер от изображението и съответно да си подберем участъка от снимката, който да остане. 
  Под номер 4 е друга възможност за изрязване според "произволна" стандартна форма.

  Краси Кръстев:
  Както е написала и Дарина по - горе, ДА в по -  новите версии в 99 % от случайте се запазват старите възможности на дадена опция,НО искам да  допълня нещо към тази дискусия.
  Мисля че е от значение да се уточни КАКЪВ точно е обекта и съответно КАКЪВ  e Crop - а  за него, защото именно от тази разлика според мен идва и въпроса на инж. Румен Драганов.

  Ако имаме една картинка picture и я Insert - нем в Excel следва да ни се покаже контекстуалното меню за Picture tools и във раздела Format следва да видим познатия вариант на Crop в който се местят бързо и лесно ъглите на картинката докато се избере зоната на изрязване - снимка 1.


  Не така стои въпроса обаче ако вместо картинка вкараме чертожен обект да речем от AutoCAD тогава избирайки този обект нямаме Picture tools, Ами Drawing tools (  снимка 2 )  като контекстуално меню и при този обект както се вижда опциите не са същите както при снимката.

  Тук вече се изисква десен бутон върху обекта и след това Format Object и следва ръчно да се задат стойности за Crop - снимка 3.


  Може би от тук идва казуса - разликата между обектите които се вкарват в Excel, предразполагат за различен начин на Crop ( изрязване )
  Румен Драганов:

  Благодаря за уточнението! Нямаше да забележа че Picture tools е станало Drawing tools. Но да се налучква с тези сантиметри, при условие на липса на какъвто и да е мащаб - е досадно.

  Краси Кръстев:

  Да логиката е таката : Drawing tools е когато копираш Векторите от AutoCAD със Ctrl + C и след това paste - неш в Excel, ако направиш print screen на AutoCAD или пък просто paste - ваш снимка следва в коя да е версия да виждаш Picture Tools.