Изчисления Pivot-Лева да се показва в евро

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да изтрием след това добавената колона?

  Sonya:

  Добавили сме колоната с евро, но решаваме, че вече не ни е необходима. Как да я изтрием?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Соня.

  Това е удобното при изпозлването на Pivot таблици, ако в даден момент не искаш да се показва като информация, то избери Pivot таблицата (снимка 1 позциия 1) , след което отиди на и махни отметката от даденото поле (снимка 1 позиция 2) и следва вече да не виждаш колоната с махнатата отметка ( в твоя случай тази с евро).

  Снимка_1

  Друг вариант е да си селектирала Pivot таблицата и след това от появилата се палета (снимка 2) да отидеш да селектираш полето (в случая полето suma evro) което определя твоята колона, да селктираш това поле да здържиш левия бутон на мишката, и след това издърпваш извън границите на палетата, това поле ... следва то вече да не фигурира в твoята Pivot таблица.

  Снимка_2

  Sonya:

  Да, така е, за да не се вижда, но все още вигурира в полета. Въпросът ми целеше как тотално да го изтрия?

  Краси Кръстев:

  Аха, сега разбрах точн овъпроса.

  Ето в няколко стъпки как може да стане това:

  Слектирайнякоя клетка от Pivot таблицата (снимка 1 позиция 1), след това отиди в раздела Analyze (снимка 1 позиция 2), след това отиди на Fields, Items & sets (снимка 1 позциия 3) и избери calculated fields.

  Снимка_1

  След това в отворили се прозорец отиди на стрелката на полето Name (снимка 2 позиция 1) за да покажеш падащото меню, в падащото меню са всички създадени от тем полета, в твяо случай избери полето Suma_evro (снимка 2 позиция 2)

  Снимка_2

  След като си избрала полето (снимка 3 позиция 1), избери бутона Delete (снимка 3 позиция 2), след това избери ОК (снимка 3 позиция 3)

  Снимка_3

  Резултатът от действията е на снимка 4.

  Снимка-4

  Вече създаденото от теб поле е изтрито.

  Sonya:

  Сега вече се получи. Благодаря Ви, както и на целия екип за невероятно полезният курс! Смятам още известно време да преговарям тук наученото, за да го затвърдя окончателно и мисля да запиша и курса за Word. Сигурна съм, че там също имам какво да науча. Продължавайте все така напред. Хубав ден от мен.

  Краси Кръстев:

  Моля!

  Супер е че проблема е разрешен!

  Всеки един от курсовете на Аула води до нови и полезни знания.

  Спомена Word - тук опредлено ще преоткриеш много възможности в Word.