Особености при вградените таблици и използване на филтри

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Коя функция използва Excel при вградените таблици, за да се получи обща сума?
Функцията SubTotal
Функцията Sum

Въпроси и отговори

 • Здравейте

  Dzhemile Misirkova:

  Думичката "вграните " от въпроса на теста към този урок може би трябва да се редактира на вградените или ? 

  Иван Цукев:

  Благодаря за информацията, ще предам да го коригират :)

  инж.Добрина Попова:

  Къде да намеря Total Row в  Excel 2003? 

  Камелия Андонова:

  Първо трябва да изберете областта, която ще Ви е таблицата. След това давате десен бутон с мишката и избирате "Създаване на списък". Показва се помощно меню, в което имате "Превключване на сумарния ред".
  P.S. Офисът ми е на БГ

  инж.Добрина Попова:

  Безкрайно благодаря, Камелия!Няколко дни се мъча...

  екатерина кирова:

  Много благодаря, Камелия! Получи се веднага, а и аз се мъчих няколко дни.

  Росица Найденова Кузманова:

  В ексел2010 е малко сложно.Задължително трябва да сте направили таблицата с редове и колони от "Вмъкване";Таблица;появява се тогава опцията "проектиране".И от тук може да маркираме"Сумиращ ред".

  При мен излезе "0" нула.Не намирам последващите действия от урока.Може ли някой да помогне.
  Камелия Андонова:

  Росица Найденова Кузманова  ако добавите сумиращ ред както е показано в урока, не може да Ви се показва 0. Ако офисът Ви е на БГ, точно от проектиране се вмъква "Сумиращ ред"

 • Как се комбинират тези две таблици?

  Петър Петров:

  Въпросът ми е: Искам за всеки месец да разбера колко са ми АУР и финансовите, без да правя 12 таблици. Извадил съм и съответните проценти за всеки един етап и подетап. Ще ми се , ако искам да видя за Март примерно, само да натисна март и да ми излязат всичките данни. Надявам се, че съм обяснил конкретния случай.

  Краси Кръстев:

  Здравей, това може да бъде постигнато посредством Data Validation в комбинация с Vlookup.

  Няма да се спирам подобно на това как се работи с функцията, т.к. в настоящият курс в Модул 7 Уроци 1,2 и 3 е разяснено доста подробно как се работи с Data Validation.

  Идеята е следната имате данни, каквито и да било за всеки един месец - Януари, Февруари, Март и т.н. и искате при избор от падащо меню на някой от месец да речем Март да се покажат данни АУР, Финанси и т.н., точно това е показано и в уроците само че се избират имена (в твоя случай месеци), като за тези имена не се появяват АУР, Финанси както при теб ами се появяват - телефонен номер, email и т.н. за съответното избрано име. Това е основната идея, виждаш че е аналогична на твоята, така че само трябва да преминеш през тези три урока и съм сигурен че ще се справиш.

  Урок 1: Избор на данни от падащо меню в една клетка

  Урок 2: Изолиране на данните в отделен лист и използването им като опростена база данни

  Урок 3: Автоматично изваждане на данни от отделни листа - Vlookup

  Една препоръка, ако ти се налага да правиш по-често анализи от такъв тип, и искаш да оптимизираш работата си, то силно ти препоръчвам курса Анализи с Ексел.

  Надявам се да съм бил полезен с отговора и да съм те насочил на правилното място.

  Петър Петров:

  Благодаря ти много!

 • инж. Гергана Иванова:

  Панелът Table tools / Design не може да бъде изведен в палена Home, защото панелът за таблиците е от този тип панели, които се появяват допълнително за редакция на избраните обекти. Когато цъкнете върху таблица, която е форматирана като таблица в Excel, автоматично ще ви се отвори панела с опциите за нея в края на основните панели, или иначе казано след панела View. Table tools панела изкача като временен раздел, защото той не е толкова необходим и само, ако сме вътре в таблицата и се нуждаем от редакция по нея е необходим. Това е удобство от по-новите версии на офис пакетите. Вместо да се лутаме в множество панели и да търсим кое къде и за какво ни е необходимо, щом цъкнем върху даден обект ни се появява допълнителен панел с редактори за този обект.

  Emel:

  Благодаря Ви за отговора

 • Как да включа Total Row на версия 2019 ?

  Silviya:

  Как да включа Total Row на версия 2019 ?

  Диана Христова:

  Както и на предните версии - като форматираш дадена област като таблица и си някъде вътре в таблицата, на проектиране отмяташ квадратчето сумарен ред.

  Silviya:

  Благодаря за отвора , но не откривам функцията

  Диана Христова:

  На английски или на български е софтуера? Ако е на български - написала съм го, просто следвай стъпките - форматиране като таблица, рибън проектиране, команда сумарен ред. Ако е на английски - format as table на зоната, Table, Total row го чекваш и той се появява.