Как се задава ширина на колоните?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Мога ли да споделя мнение за новите модулу в Excel?

  Виктория:

  Здравейте

   Благодаря за допълнителния модул! Мислех си, че няма какво ново да науча след завършения курс, но се убедих, че в Аула винаги има какво ново да научиш! Модулът е страхотно допълнение! Страхотни сте! 
  

  Поздрави на целия екип : )

  Краси Кръстев:

  Здравей, Виктория.

  Страхотно е, че уроците са полезни за теб и че в Аула винаги може да намериш нещо ново, интересно и полезно, което да ти спести време усилия и да ти помогне да използваш разумно софтуера.

  Ibrahim Yakub:

  Здравейте! Благодарен съм на АУЛА. Наистина срещам неща, които са ми убягвали по един или друг начин.

  Краси Кръстев:

  Ибрахим, страхотно е че тук в Аула, намираш нови неща за софтуерите, които ти вършат работа :)

  Васил Красимиров Кънов:

  Аз също съм много доволен от всички неща, които научих до момента от курса, винаги, когато съм отварял Ексел, преди да започна този курс съм си мислел, че е много сложно, но откакто започнах курса разбрах, че когато имаш данните и знаеш какво правиш. Всъщност е много лесно.

 • Защо не мога да запиша файл?

  Искрен:

  Здравейте имам следния проблем в офиса. Колега не може да запише файл в ексел по никакъв начин. При опит за Save или Save as се получава грешка която указва че файла не може даб ъде намерен. Освен това при всеки нов опит е указано различно име на файла.Пробвахме на Ексел 2013 и 2016.

  Краси Кръстев:

  Здравей, Искрен.

  Може ли да поставиш снимка на точното съобщение, което получаваш от Ексел?

  Искрен:

  При всеки опит за запис се променя името на файла.

  Краси Кръстев:

  Хммм ...

  Първо да попитам ползвате ли сървър и споделяте ли (share - вате) ли в някакъв облак информацията?

  Ето няколко предложения за решение на проблема:


  Пробвай да създадеш директория C:\SysWOW64\config\systemprofile\desktop


  Провери дали при работа в safe mode нещата са наред. Натисни и задръж Ctrl и след това стартирай програмата, следва да те попита това което е показано на снимка 1.

  Снимка_1

  Ако проблема в Safe mode го няма значи става дума нещо гнило в регистрито на програмата. Това означава изтриване на някой Hkey от регистрито, зависимост от версията и т.н. . За Hkey препоръката ми е да говорите с админа, т.к. ако изтриете нещо което не трябва, първо не знам дали имате и правото на това, ще е много неприятно за вас и за админа ...

  Проблема може да е и от "счупена" shortcut иконка. Тук може да пробвате да стартирате от Start бутона.

  Ако не се получи с safe mode или изтриване на някой Hkey може да предприемете и други ходове.


  Може да проверите дали не сте сложили някой Add in наскоро. Ако имате добавени Add ins то пробвайте да ги махнете и пробвайте каква ще бъде работата на Excel след това.


  Проверете Антивирусната програма, да не би да блокира някой от файловете на Excel. Може да има някой макрос или допълнителен плугин инсталиран на вашият Excel, от който антивирусната "да се е изплашила" и да го блокира.


  Ако версията ви не е лицензирана и закупена от MS, проблемът може да идва и от там.Така че съвета ми е да се преинсталира с нова закупена версия от Microsoft.


  Проверете ръчно процесите на компютъра ( Ctrl + Alt + Delete ) за да видите кой са точно програмите които работят най-усърдно когато Excel покаже това съобщние , ако освен Excel нещо друго се е включило, например антивирусната програма, то значи именно тя пречи на Excel.


  Нещо което е хубаво да се прави също така е да се използват последните service pack за дадените версии за да може версията винаги да бъде актуална и евентуален бъг да бъде отстранен.


  Съвета ми е вие заедно с админа да проверите тези точки и ако нищо не се получи, то ако компщтъра не е бил преиснталиран от много време насам има и други проблеми и най-важното че Excel който използвате всекидневно, не работи както трябва то тогава - Преинстал.

  Един добър админ, ако работи само върху това, би направил една преинсталация за около един ден с администрирането на акаунта добавяне на необходимите пакети от софтуерни продукти.

  Мая Георгиева:

  Здравейте. Нямам думи - страхотни сте! Не съм и предполагала, че има такава зависимост в Excel между броя символи и ширина на колоната.Благодаря!

  Стефка:

  Здравейте. Все повече се убеждавам, че възможностите на Excel са безкрайни. Няма научаване:)

  Anelia Petrova:

  Удивителнно!Колко просто, а не съм го знаела с години каква е мерната единица, която се използва за задаване на височина и ширина редове и колони!Благодаря!

 • Каква е ширината в пиксели на един символ?

  арх. инж. Краси Петрова:

  Тъй като височината на редовете можем да изчислим точно или в пиксели или в см., любопитно ми е, колко е ширината на един символ в пиксели, за да можем да изчислим с точност и ширината на колоните.