Как може да застопорим ред или колона от таблица?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как мога да заключа съдържанието на клетка?

  Светослава Величкова:

  Как мога да заключа съдържанието на клетка, която съдържа формула, за да избегна нежелани промени?

  Kocho:

  Ето тук е обяснено много добре:

  Светослава Величкова:

  Много благодаря!

  Камелия Колева:

  Пробвах го, много е полезно, но е доста по-удобно, ако има отметка И на възможността за селектиране (предвид бъдещо участие във формули). Съдържанието пак НЕ може да се променя, но всичко друго си е по старо му. Просто не намерих смисъла, ако някой има логично обяснение, защо да се забрани селектиране, моля да сподели :) И да допълня, че работи и за група клетки, не само за една.

  Камелия Колева:

  ВЪПРОС: Ако двама души работят в-у един файл, може ли различни клетки да се заключат с различна парола за всеки от тях? Забелязах, че ако вече има заключени клетки, меню "font" --> "Protection" липсва и първо трябва да се отключи с паролата на първия. Има и други оции за защита в REVIEW, може ли кратка инфирмация и за тях :) Благодаря!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Камелия.

  Може да използваш описаното тук:

  Заключване на една определена клетка в Excel

  инж. Евгени Генчев:

  Благодаря за полезната информация!

  Любка Тодорова:

  Това е полезна и доста удобна за практиката информация. Благодаря!

 • Защо е по-добре с Аула?

  Natalia Mileva:

  Ето каква е разликата да откриваш сам топлата вода и да има кой да те открехне! Години наред се тормозех защо се замразяват половина ми колони на екрана, а аз просто не съм била на правилната клетка. Вече ми е ясна логиката на забразяването :)!

  инж. Евгени Генчев:

  От меню View, избирам бутон Freeze и мога да избера кой ред и колона да застопоря.

 • Как да застопоря само един конкретен ред или само една конкретна колона?

  Константин Смиленов:

  Здравейте, не успях да разбера как да застопорим само един конкретен ред или само една конкретна колона. Когато се опитам да застопоря 4ти ред, да речем, замразявам от 1-ви до 4-ти, а не само 4-ти и не разбирам защо. Същият въпрос имам за замразяването и на само едина конкретна колона.

  Никола Петров:

  Не знам дали може да се замрази само един ред или една колона! Нали идеята е редовете(колоните), които са отгоре(отляво) да останат видими при преместването(скролирането) по таблицата! Редовете(колоните), които са над (вляво) и те ли ще се преместват(скролират)?Тогава какво ще се получи? Имаме един ред(колона), която е видима, а останалите? Не знам дали е възможно това, за което питате! Дано да получите отговора, който търсите! Лек ден и успехи!