Дефиниране на избрана област за разпечатване

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Избрана област за разпечатване

  Татяна:

  Също бих искала да добавя, когато не се вижда в даден файл избраната област за разпечатване (има ли я, няма ли я) и преди да се изчисти, може да се види в Page Layot, Page Setup в Sheet в Print Area: A1:F60 (пример). Оттам също може да се настройва областта, или да се премахва.

  Иван Цукев:

  Да, за доста от менютата имаме няколко начина да ги отворим.

  Penka Ivanova:

  Също бих искала да добавя, когато не се вижда в даден файл избраната област за разпечатване, и преди да се стигне до  разпечатване  да  се види  от  рибан View / Page  Break Preview  дали всички  клетки, които ще  се  разпечатват са в  активната зона / неактивната  е в  сиво/ .Може  всичко да се "разадърпа"  с ЛБМ / ляв  бутон  на  мишката/ за  да  се постигне  активна  зона  за  всичко, което  искаме  да  се  разпечата; 

 • Как да приложим настройките за принтиране едновременно на целия workbook?

  Марина Радева:

  Здравейте, използвам версия 2010 и искам да попитам има ли начин едновременно на всички листа да се приложат настройките, защото когато дам print whole workbook трябва да си настройвам всеки лист по отделно как да е ориентиран, scaling-a и тн. ?

  Христина Машева:

  Здравей, може да го направиш по следния начин: 1. Направи всички желани настройки на първия лист; 2. Отиди на готовия лист, десен бутон на мишката избираш "Select All Sheets"; 3. След като са избрани всички листи Page Layout-стрелкичката и на прозореца Page Setup натискаш ОК. И би трябвало след това всички листи да са с еднакви настройки, не забравяй да размаркираш след това листовете :)

  Марина Радева:

  Супер, стана прекрасно, много благодаря!

  Снежана Бесарабова:

  Много е полезно, че могат да се научат още опции след урока...

 • Как мога да принтирам точно определени страници, които не са поредни?

  Анита Данова:

  В настройките виждам, че мога да задам да се разпечатат страници от 1 до определен брой, но как да принтирам например 1,2,5,8 и 10 страница?

  Димитринка Вълкова:

  Тази възможност липсва в по-новите версии на Excel, след 2007. Не зная по каква причина не е включена в опциите за принтиране, така както беше в по-старите версии. Една възможност е като най-напред се маркират страниците, които ще се отпечатват. Това по-бързо може да стане като се избере View --> Page Break Preview. Маркират се клетките от първата страница, а след това с клавиш CTRL се маркират всички клетки от останалите страници. След това от командното меню се избира Print Selection. Надявам се този начин да помогне!

  Анита Данова:

  Много Ви благодаря!

  Everflow:

  Липсата на възможност за печат на произволно избрани страници определено е пропуск в новите версии. Мога само да добавя, че написаното от Димитринка може да се използва и в случаите, когато ни е необходимо разпечатване само на определени зони от различни страници.

 • Къде се намира Print Selection?

  Evela:

  Избирам File, Print и в прозореца, който се отваря, задавам Selection. Така успях да го направя, друг начин дали има? Excel 2007

  Дарина Иванова:

  Това е начинът и за други програми. Може и в прозореца Print Preview да се настрои.

  Evela:

  Дарина, това, което показваш, го видях и в урока, но в моята версия 2007 не го намирам. Ето пътят, по който опитвам да го направя: селектирам си зона, отивам във File, после в Print задавам Selection. Като натисна ОК ми се отваря прозорец Save the file as и ми предлага да го запиша като .xps. Не разбирам защо иска да го записвам - може би защото няма свързан принтер към компютъра?

  Димитринка Вълкова:

  Едно уточнение, във версия 2007 е запазен диалога за принтиране от по-старите версии, където може да се избират страниците за отпечатване. За съжаление от версия 2010 този диалог липсва.

  Димитринка Вълкова:

  В същия диалогов прозорец е опцията Selection.

  Димитринка Вълкова:

  Дарина, благодаря за уточнението!

 • Може ли да се запазят настройките за печат?

  Галина Тошкова Георгиева:

  Здравейте,имам следния въпрос: Запазват ли се настройките за печат,при отварянето на изпратен от мен файл с данни на потребител, работещ на друг компютър?

  Краси Кръстев:

  Здравей, на снимка 1 позиции: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8.

  Снимка_1

  На снимка 2 позиция 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8 са настройките след като изпратих файла по пощата и го отворих на друг компютър.

  Снимка_2

  Промениха са настройките от 1 до 4 позиция.

  Галина Тошкова Георгиева:

  Благодаря за отговора,Краси!Имам колеги( от други градове),които отваряйки изпратен от мен файл,изпитват затруднения да го настроят за печат.Най-често срещаният проблем е,че колоните не се поместват на една страница. Опитах се да им обясня как да се справят с проблема,но…..Реших аз да настройвам файла за печат и след това да го изпращам,надявайки се ,че настройките ще се запазват.Както виждам от твоя отговор Fit All Columns on One Page се е запазила,което много ме радва.