Превръщане на текст в колони. Настройки за числата

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как  да се преобразува фаил от Exel в csv ? Можем ли да го видим като csv  преди да изпълним save as?

  Цветан Трифонов:

  Как  да се преобразува фаил от Exel в csv ? Можем ли да го видим като csv  преди да изпълним save as?

  Райна:

  csv означава “comma-separated values”. Това означава че съдържанието е разделено от ограничител, обикновено запетая или точка и запетая. Така че, ако обединим колонките от записа в една, какъвто е форматът на .csv файл. Но при съхраняване на файла можем да изберем като тип на файл csv.

 • Работя с версия Excel 2010. При преобразуването на данните от файл m7v5 в екселски формат не ми стана ясно кое определи, че първи ред ще се разположи в 17 колони, втори до девети в 11 колони 10-ти отново в 17 и т.н.

  Иван Тихов:

  Работя с версия Excel 2010. При преобразуването на данните от файл m7v5 в екселски формат не ми стана ясно кое определи, че първи ред ще се разположи в 17 колони, втори до девети в 11 колони 10-ти отново в 17 и т.н.

  Краси Кръстев:

  Здравей,

   
  всичките редове се разпределиха в 17 колони, на база на разделителя, който в случая беше ; 

  Буквалния отговор е че раздетеля определи това разделяне и недей да се заблуждаваш че на от втори до девети са 11 колоните просто в последните 6 няма стойност ( стойноста е нула затова не виждаш нищо ) 

  Надявам се да съм бил полезен с отговора.

 • Дарина Иванова:

  От офис бутона (на снимката File) се избира Options/Advanced:

  Николина Атанасова:

  Много съм благодарна за изключително точния и ясен коментар.Видях,че и други са задавали въпроса,но под друга лекция.Благодаря Дарина Иванова за отделеното време!

 • Димитринка Вълкова:

  Как сте получили тези данни? Предполагам, че идват от текстови файл. За да импортирате коректно данните, е по-добре да използвате инструменти като Power Query, ако версията на Excel е 2013 +, Professional Pro Edition или по-старият инструмент за импорт на текстови данни в Excel - From Text. В Excel 2016 се намира в Data --> Get External Data --> From Text

 • Как да направим обратната опция? Columns to Text?

  Lyuboslav Bonev:

  Как да направим обратната опция? Columns to Text? Функцията "CONCATENATE" в случая не ми върши работа, когато таблицата съдържа прекалено много колони или редовете не са с еднаква структура(т.е. в определени редове някои клетки са празни, например: в ред1 H1 е празна, в ред 3 клетка C3 е празна, в ред 7 клетки D7 и J7 са празни и т.н.)

  Дарина Иванова:

  Ако се маркира и копира от Ексел, в Уърд може да се вмъкне само като текст. Колоните се разграничават с табулатори.

  Kocho:

  От въпроса разбирам, че става дума за някакъв специфичен казус и е трудно да се даде адекватен отговор без повече подробности. По принцип точно CONCATENATE трябва да се използва, но най-вероятно в комбинация с IF и други функции в зависимост от данните.