Как да сменя езика на Excel?

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Въпроси и отговори

 • Как да сменя езика на Excel?

  Гергана Георгиева:

  направих всичко,но при мен излиза да закупя езиковия пакет.

  Гергана Георгиева:

  Да не би проблема да идва че Еxcel не е пълна версия? Ако е така има ли начин да сменя езика?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Гергана.

  Пробвай от тук

  Proofing _ools_2013

  Ако искащ обаче всички менюта да са ти на български език, а не само check speл потърси възможност за иснталиране на пакет който е изцяло още изначало да се иснталира на български.

  Препоръкат ами е обаче е менютата да са на английски, т.к. самият курс е записан с английски менюта и така следва по-бързо да се ориетираш къде са интрументите показани в уроците.

  Гергана Георгиева:

  Здравей,Краси. Не ми се получи инсталирането,не знам защо.Ще търся някой да ми качи офис пакета на английски,че така е мъчение.Много благодаря за съдействието.

 • Как да променим езика само в Excel, но не и в Outlook/Word? 

  Victoria Rangelova:

  Хора, страхотни сте и много ви благодаря за винаги подробните обяснения! Бих искала да ви задам един въпрос, на който не успях сама да си отговоря. Аз се намирам в Италия и понякога ми се налага на работа да ползвам Excel, а за съжаление моитe колеги не говорят и не разбират английски език, затова и Excel е на италиански език. Дори и да успея да се ориентирам някак, проблемът ми дойде оттам, че всъщност и командите са променени, например за удебеляване на текст не важи командата CTRL+B ами става CTRL+G (думата тук вече не е bold ами става grassetto). Опитвам се да се науча да работя бързо с клавиатурата и тази спънка не ми го позволи. В този ред на мисли - има ли начин да променим езика в Excel, но промяната на езика да не се отчете в Word или Outlook например? Благодаря предварително! Поздрави :)

  Иван Цукев:

  Езикът се променя по този начин, но за съжаление афектира всички офис продукти, не само този, в който е зададена промяната.

  Ако е силно необходимо се сещам за един заобиколен метод - да се инсталират две версии на програмите - по-стара и по-нова. Тогава се възпримат като различни софтуери и може да имат различни настройки. Примерно да си сложите Outlook 2013.

  Victoria Rangelova:

  Супер! Благодаря за вниманието и отговора!